Χαρείτε την καταγάλανη θάλασσα και την Ελλάδα μας

Χαρείτε την καταγάλανη θάλασσα και την Ελλάδα μας

–Ποιος δεν θα τη λάτρευε…

Έκλεισαν τα σχολεία, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις, οι μαθητές και οι σπουδαστές τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους για φέτος και πλέον αυτό που μένει, για όσους έχουν τη δυνατότητα βέβαια, είναι οι διακοπές. Στον δημόσιο τομέα ξεκίνησαν ήδη να φεύγουν οι πρώτοι και όσοι από τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα τα καταφέρουν θα φύγουν σε καμιά δεκαπενταριά μέρες.

Δεν θα πούμε εδώ πόσοι θα καταφέρουν να πάνε διακοπές ή πόσες μέρες θα μπορέσουν να πάνε, όσοι πάνε, ούτε αν θα βρουν κάποια ακρούλα σε καμιά παραλία για να απλώνουν την πετσέτα τους και να κάνουν μπάνιο. Θα πούμε μόνο πως έχουμε μια υπέροχη χώρα, με εξαιρετική θάλασσα, που τη ζηλεύουν όλοι. Ναι, η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος. Βρίσκει ο καθένας αυτό που θέλει, την ηρεμία, τη βαβούρα, τη μοναξιά, την κοσμικότητα, την αμμουδιά, τα βράχια, τα βουνά, το κλίμα. Αυτή η χώρα τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό. Εκείνο που δεν έχει είναι ανθρώπους να την πονάνε, να την αξιοποιούν χωρίς να την ξεπουλάνε, να τη σέβονται, να την προστατεύουν, να μην την καίνε, να μην τη λερώνουν, να μην την εκμαυλίζουν.

Αλήθεια, ποιος δεν θα λάτρευε μια τέτοια χώρα; Ποιος δεν θα την ορεγόταν, δεν θα την ήθελε; Εμείς, λοιπόν, που την έχουμε ας φροντίσουμε και μετά τις διακοπές μας να την αφήσουμε όπως τη βρήκαμε. Να υπάρχουν ακόμα καθαρές ακτές, που να μη θυμίζουν… χαβούζες, να υπάρχουν τα ελάχιστα δάση που έχουν απομείνει, να έχουμε ακόμα καθαρό ουρανό, χωρίς αιθαλομίχλη και μικροσωματίδια.

Αν αγαπάμε αυτόν τον τόπο, αν τον σεβόμαστε, τώρα είναι η ευκαιρία να το αποδείξουμε. Να φροντίσουμε να υπάρχει και μετά τις διακοπές μας. Για να υπάρχουμε κι εμείς…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ