Στο Κυπριακό υπάρχουν κόκκινες γραμμές

Στο Κυπριακό υπάρχουν κόκκινες γραμμές

Kαθόλου καλό δεν είναι το κλίμα στην Κύπρο, καθώς φαίνεται ότι απουσιάζει ο συντονισμός και η συνεννόηση ώστε να μεταφερθεί μια κοινή γραμμή από την Αθήνα και τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη στις συναντήσεις με τους τούρκους αξιωματούχους.

Και να θυμίσουμε ότι στο Κυπριακό υπάρχουν κόκκινες γραμμές, τις οποίες δεν έχει παραβλέψει και δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς, καθώς αφορούν την ουσία και τον πυρήνα του Κυπριακού. Και κυρίως στο Κυπριακό δεν επιτρέπονται αυτοσχεδιασμοί και πειραματισμοί, που συνήθως αποδεικνύονται καταστροφικοί.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται ότι το εμπόδιο για τη λύση του Κυπριακού ή τουλάχιστον για την επανέναρξη των συνομιλιών είναι η τουρκική πλευρά και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Ας έχουν τον νου τους στο Νεοκλασικό, γιατί τώρα θα αρχίσουν να πέφτουν ιδέες και προτάσεις από την Άγκυρα για να βγει από τη δύσκολη θέση ο Τατάρ και να μη χρεωθεί το αδιέξοδο.

Ας ελπίσουμε ότι μετά το γεύμα της Λευκωσίας, μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, διαλύθηκαν τα συννεφάκια και αντιλήφθηκαν όλοι στην Αθήνα ότι το Κυπριακό δεν ενδείκνυται για χαριεντίσματα με τον Φιντάν και τον Ερντογάν…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ