UNDERWONDER: Κατεβάστε τα εντυπωσιακά σχεδιαγράμματα των σπηλαίων

UNDERWONDER: Κατεβάστε τα εντυπωσιακά σχεδιαγράμματα των σπηλαίων

Το «UNDERWONDER», η σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κώστα Καρύδα, ακολουθεί μια ομάδα έμπειρων σπηλαιοδυτών με επικεφαλής τον Γιώργο Βανδώρο. Η ομάδα εξερευνά με πάθος και προσήλωση εντυπωσιακά υποβρύχια τοπία, αποκαλύπτοντας κρυμμένες ιστορίες και τις φυσικές προκλήσεις της σπηλαιοκατάδυσης.

Μέσα από εντυπωσιακά 3D effect και animations, απεικονίζεται η θέση και η μορφή των σπηλαίων, αλλά και οι συνθήκες που επικρατούσαν στην κάθε περιοχή, σε αντιπαραβολή με το «σήμερα» και τα σύγχρονα δεδομένα. Το Σπήλαιο της Λίμνης Βουλιαγμένη, το Σπήλαιο του Διρού στη Μάνη, το Σπήλαιο Αμφιτρίτης στην Πάρο και το Σπήλαιο Ελεφάντων στα Χανιά αποτυπώνονται με έναν μοναδικό τρόπο, όπως ποτέ πριν, για να κατανοήσουμε όλοι καλύτερα τα εντυπωσιακά αυτά γεωλογικά φαινόμενα.

Η δημιουργία των συγκεκριμένων γραφικών έχει γίνει από τον Νεκτάριο Καρανίκα, Motion Designer & Visual Effects Artist, ο οποίος  βασίστηκε τόσο σε πληροφορίες παλαιότερων αποστολών, όσο και σε επιπλέον εργασία της ομάδας του UnderWonder.

Στην ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ, https://underwonder.gr/underwonder-διαθέσιμα-τα-σχεδιαγράμματα-των-σπ/, υπάρχουν ελεύθερα διαθέσιμα τα συγκεκριμένα σχέδια και σε αρχείο pdf. ώστε να μπορεί κανείς να τα «κατεβάσει» και εκτυπώσει. Εδώ, δίνονται τα βασικά στοιχεία για κάθε ένα από τα σπήλαια, με σκοπό να ενισχυθεί η διάδοση της πληροφορίας, να γίνουν πιο γνωστά τα σπήλαια που παρουσιάστηκαν στην πρώτη σεζόν του UnderWonder και να προχωρήσει ακόμα περισσότερο η εξερεύνηση τους.

Σχετικά με το ντοκιμαντέρ

Το “UNDERWONDER” είναι μία τετραμερής σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία αποκαλύπτει υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας μέσα από τη σπηλαιοκατάδυση. Αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό οπτικής ομορφιάς, μαζί με άγνωστα στοιχεία και πληροφορίες που αποκαλύπτουν τη γεωλογική ιστορία της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται μέσω της υποθαλάσσιας εξερεύνησης.

Η οπτικοποίηση πραγματοποιείται μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής ανάλυσης του Δρ. Γεωλογίας-Σπηλαιολογίας, Βασίλη Γιαννόπουλου, αλλά και της ανθρώπινης εμπειρίας, καθώς μία ομάδα δυτών με επικεφαλής τον σπηλαιοδύτη Γιώργο Βανδώρο, μοιράζονται τις ιστορίες τους και δοκιμάζουν τα όριά τους, ενώ εξερευνούν μερικά από τα πιο επικίνδυνα και, ταυτόχρονα, εντυπωσιακά περιβάλλοντα. Η ομάδα των δυτών επισκέπτονται υποβρύχιες σπηλιές και βιώνουν ακραίες συνθήκες. Δοκιμάζουν τις ικανότητές τους και ανακαλύπτουν συναρπαστικά τοπία, κρυμμένα εκατοντάδες μέτρα κάτω από το νερό.

Μέσα από τα μοναδικά υποβρύχια πλάνα της σπηλαιοδύτριας και κινηματογραφίστριας Καρολίν Νεγρίν, αλλά και τα εντυπωσιακά 3D effect και animations, απεικονίζεται η θέση και η μορφή των σπηλαίων, αλλά και οι συνθήκες που επικρατούσαν στην κάθε περιοχή, σε αντιπαραβολή με το «σήμερα» και τα σύγχρονα δεδομένα.

Στην πρωτοποριακή σειρά παραγωγής της COSMOTE TV, τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Καρύδας, τη μουσική ο Δημήτρης Κοντόπουλος και την εκτέλεση παραγωγής το MAD TV/DAM Productions.

Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά στο: https://underwonder.gr/


Social Media

Facebook – UnderWonder Doc

Instagram – underwonder_doc

TikTok – @underwonder_doc

Website – www.underwonder.gr

UNDERWONDER – CREDITS

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: COSMOTE TV

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: MAD TV / DAM PRODUCTIONS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ & ΣΕΝΑΡΙΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΛΑΝΑ: CAROLIN NEGRIN

EXECUTIVE PRODUCER: ΦΑΙΗ ΤΣΙΤΣΙΠΗ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ & PRODUCTION COORDINATOR: ΜΑΡΙΑ ΛΗΔΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ COSMOTE TV: ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

PRODUCTION DESIGN: ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΔΥΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΕΝΤΣ

ΚΑΡΟΛΙΝ ΝΕΓΡΙΝ

Το ντοκιμαντέρ UNDERWONDER πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιρειών MOTOR OIL και BLUE STAR FERRIES.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΗΕ KOMPANY | Δήμητρα Xαραλαμπίδη | [email protected] | 6970330331

 


Σχολιάστε εδώ