Στην κυβέρνηση έχουν καταλάβει την παγίδα;

Στην κυβέρνηση έχουν καταλάβει την παγίδα;

Ακούσαμε και πάλι τον τούρ­κο υπουργό Παιδείας να δηλώνει ότι θα ήταν χαρούμενος αν βρισκόταν λύση για να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, να διαβεβαιώνει ότι έχουν εξεταστεί όλα τα σενάρια για την επαναλειτουργία, αλλά τελικά αυτό είναι θέμα πολιτικής απόφασης, την οποία θα λάβει ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Χακάν Φιντάν.

Όλοι θα χαιρετίζαμε μια τέτοια απόφαση, καθώς θα έλυνε ένα σοβαρό θέμα για τη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα αποκαθιστούσε μια σοβαρότατη παραβίαση ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία. Όμως, όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Ερντογάν παίζει με το θέμα της Θεολογικής Σχολής από τότε που εξελέγη και όλο υπόσχεται την επαναλειτουργία της και τίποτε δεν συμβαίνει, καθώς θέλει η Σχολή να ανοίξει ως τμήμα κάποιου τουρκικού πανεπιστημίου, που φυσικά αυτό δεν γίνεται αποδεκτό, μιας και η Σχολή έχει άλλη αποστολή…

Αυτό, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι παγίως ο κ. Ερντογάν συνδέει την επαναλειτουργία της Χάλκης με θέματα που αφορούν την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Ας ελπίσουμε ότι στην κυβέρνηση έχουν καταλάβει την παγίδα και δεν θα μπουν στον πειρασμό να παρουσιάσουν ως μεγάλη κατάκτηση της επαναπροσέγγισης την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, δίνοντας ταυτόχρονα, στα κρυφά, ανταλλάγματα στη Θράκη.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ