ΚΑΙΡΟΣ: Ψυχρή λίμνη ως το Σάββατο θα ρίξει πρόσκαιρα την θερμοκρασία

ΚΑΙΡΟΣ: Ψυχρή λίμνη ως το Σάββατο θα ρίξει πρόσκαιρα την θερμοκρασία


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org

Ψυχρή λίμνη αύριο Παρασκευή θα ρίξει πρόσκαιρα την θερμοκρασία και θα φτάνει γύρω στους 33 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Βροχές κατά τόπους σε Μακεδονία αρχικά και μέχρι το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα νεφώσεις αυξημένες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες με την μορφή αστάθειας.

Προς το απόγευμα με βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Βοριάδες ενισχυμένοι όπου θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 5-6 και πρόσκαιρα βόρειο Ιόνιο έως 7bf και στο Αιγαίο τα 6-7bf. Επίσης Θράκη, Αττική, Κεντρική Εύβοια έως 5bf και στην νότια Εύβοια έως 6bf.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς σε ευπαθείς περιοχές. Μεσημβρινές – απογευματινές αστάθειες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά( περιορισμένες μπόρες κυρίως στα ορεινά).

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω και χρειάζεται προσοχή και στα νησιωτικά του Αιγαίου και σε περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, Αττική, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Θράκη γιατί οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7bf ριπές και στο Αιγαίο μέχρι 8-9bf. Οπότε θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι στα 5 και πρόσκαιρα 6bf στο βόρειο Ιόνιο.

Οι θερμοκρασίες στα νησιωτικά και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα βρίσκεται 2-4 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά λόγω της θαλάσσιας αύρας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ