Ακονίζουν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ

Ακονίζουν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ

–Αναπόφευκτη η σύγκρουση και η ρήξη

Σε τροχιά σύγκρουσης έχουν μπει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τη μια πλευρά μια σειρά στελέχη αμφισβητούν ευθέως τη δυνατότητα του Στ. Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα στη «Γη της Επαγγελίας» και από την άλλη ο ίδιος, με «αυτοκρατορικές διαθέσεις», επιδιώκει να επιβάλει ασυζητητί τις απόψεις του.

Η τελική αναμέτρηση μοιάζει να είναι αναπόφευκτη, μένει να φανεί αν θα γίνει στο συνέδριο του φθινοπώρου ή μέσα στο καλοκαίρι, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα είναι καυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή, η οποία πρόκειται να χαράξει τον οδικό χάρτη μέχρι το συνέδριο.

Nα σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως την Τετάρτη ο Στ. Κασσελάκης με απόφαση του, την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 7/7, μετά και την επιστολή των Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα  όπου ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία απέστειλαν στη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και θα καταθέσουν και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Δ. Τεμπονέρας, Α. Κοτσακάς και Χ. Τσιόκας αποχωρούν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Οι πρώτες αντιδράσεις

Ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό cosmos fm ερωτηθείς σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών από τα όργανα του κόμματος, ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι αν κάποιος δε θέλει να συμμετάσχει, δεν μπορεί να τον αναγκάσει, αλλά ευχήθηκε «να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματος», επισημαίνοντας ότι από το συνέδριο έχει συμφωνηθεί η ανάγκη αλλαγής της δομής του κόμματος και των οργάνων του. Στόχος, είπε, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα « σύγχρονο, πάρα πολύ προοδευτικό κόμμα που θα αλλάξει τις παθογένειες αυτής της χώρας», καθώς, όπως υπογραμμίζει «δεν είναι ένα συστημικό κόμμα ».

Ο Στ. Κασσελάκης τάσσεται κατά της “συγκόλλησης κομμάτων”.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σχέδιό έξι πυλώνες, που θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα όπως είπε ενώ τάσσεται κατά της “συγκόλλησης κομμάτων”.


Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του.

“Κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις – ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση. Τους δήθεν σωτήρες που θα μπορούν να ελέγξουν.

Τους πρόλαβε ο Στ. Κασσελάκης και συγκαλεί τα όργανα του κόμματος – Συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το ερώτημα είναι, πρώτον, αν ο κ. Κασσελάκης θα επιτρέψει στη διάρκεια της συνεδρίασης να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ή θα «φιμώσει» τα στελέχη, όπως έκανε με τους βουλευτές στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και, δεύτερον, αν θα αποκαλύψει με λεπτομέρειες τις αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει στο καταστατικό του κόμματος και σε τι θα αφορούν αυτές.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να επιβάλει τις θέσεις του στο κόμμα και να συγκρουστεί με όσους αμφισβητούν τις επιλογές του, ακόμη κι αν εκ των υστέρων αποδεικνύονται λανθασμένες. Η αποπομπή στελεχών από κομματικές θέσεις, όπως του Θ. Θεοχαρόπουλου και του Γ. Τσίπρα, μπορεί να μην ήταν μείζονος πολιτικής σημασίας, είχαν, ωστόσο, πολιτικό υπόβαθρο. Ήταν μια επίδειξη πυγμής εκ μέρους του, με σαφή την πρόθεση να στείλει το μήνυμα ότι αυτός είναι ο αρχηγός και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να τον… υπακούν και να τον χειροκροτούν.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αποπέμπονται και θα διαγράφονται με συνοπτικές διαδικασίες. Πληροφορίες, δε, από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι στη διακεκαυμένη ζώνη έχουν μπει στελέχη όπως ο Γ. Ραγκούσης, ο Χρ. Σπίρτζης, ο Κ. Ζαχαριάδης, Δ. Τεμπονέρας κ.ά., ενώ το μήνυμα που εκπέμπεται από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη είναι ότι στην επόμενη «στραβή» που θα κάνουν θα διαγραφούν! «Η υπομονή του προέδρου έχει εξαντληθεί», λέγεται χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, όμως, έχει εξαντληθεί και η ανοχή των στελεχών, που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μετατραπεί σε ένα μονοπρόσωπο κόμμα και τον κ. Κασσελάκη να περιφρονεί τα κομματικά όργανα και να αγνοεί τις απόψεις στελεχών που δεν κινούνται στο στενό πυρήνα των υποστηρικτών του. Αυτές τις ημέρες βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, θα είχε επαφές προκειμένου να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη για το ίδρυμα που ετοιμάζει.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι θα είχε επαφές με παράγοντες του εβραϊκού λόμπι στην Αμερική, με αντικείμενο συζήτησης τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Στόχος του, να εξασφαλίσει τη στήριξή τους με κάθε τρόπο, με σκοπό να εδραιώσει τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Στ. Κασσελάκης: Αυτό είναι το σχέδιό που θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα – Οι έξι πυλώνες


Σχολιάστε εδώ