Κυρανάκης: «Τεχνητή  νοημοσύνη στο Κτηματολόγιο για εξοικονόμηση χρόνου»

Κυρανάκης: «Τεχνητή νοημοσύνη στο Κτηματολόγιο για εξοικονόμηση χρόνου»

Στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για το Κτηματολόγιο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο Athens Riviera Forum 2024 με θέμα «Ο οδικός χάρτης του παγκόσμιου ψηφιακού μετασχηματισμού: Μετατρέποντας το όραμα σε πραγματικότητα», κάνοντας λόγο για ένα σύστημα ΑΙ το οποίο διαβάζει σε φυσική γλώσσα τα συμβόλαια.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, αρχής γενομένης από τη χρήση της στο Κτηματολόγιο. «Δοκιμάζουμε πιλοτικά κάποια προγράμματα και μεσοπρόθεσμα σκοπός μας είναι να διευρύνουμε τις προοπτικές. Πολλή διοικητική δουλειά σε όλες τις υπηρεσίες και τα επίπεδα του κράτους θα μπορεί να γίνεται χάρη στην ΑΙ σε πολύ λίγο χρόνο», τόνισε ο κ. Κυρανάκης και έκανε λόγο για καλύτερη διαχείριση και επανεκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είναι το πρώτο καλοκαίρι στην Ελλάδα που θα εντοπίζουμε πυρκαγιές νωρίς χάρη στην εφαρμογή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, αν και είναι σε πιλοτικό στάδιο, αλλά θα δούμε πώς θα αποδώσει».

Στο Κτηματολόγιο αναφέρθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στον Real Fm σημείωσε ότι έχει γίνει σπουδαία δουλειά, αν και «δεν ήταν μια εύκολη ιστορία σε μια χώρα στην οποία τα συμβόλαια στο παρελθόν και οι τίτλοι ιδιοκτησίας ήταν μπερδεμένοι».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ