ΚΑΙΡΟΣ: ΠΡΟΩΡΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ: ΠΡΟΩΡΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org

ΔΕΥΤΕΡΑ Αγίου Πνεύματος: Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός, ωστόσο, μέχρι και το μεσημέρι θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Κεντροδυτικής, ορεινής κυρίως, Στερεάς, της ηπειρωτικής Θεσσαλίας, στα ορεινά της Ηπείρου και στα ορεινά – ημιορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες, με βελτίωση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας στους 37 και τοπικά στους 39 βαθμούς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας στα 4 – 5 Μποφόρ στο Αιγαίο και μέχρι 4 Μποφόρ στο Ιόνιο.

ΤΡΙΤΗ: Αίθριος θα είναι και πάλι ο καιρός στη χώρα, αλλά μέχρι τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας κυρίως στα ηπειρωτικά, με έμφαση στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες, διάσπαρτες μπόρες, με βελτίωση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση, φτάνοντας στους 36 και τοπικά στους 38 βαθμούς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.
Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 5 Μποφόρ στο Αιγαίο και έως 4 Μποφόρ στο Ιόνιο.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Καλές θα είναι και πάλι οι καιρικές συνθήκες. Τις θερμές μόνο ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις ηπειρωτικές, κυρίως ορεινές, περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου αναμένεται να εκδηλωθεί αστάθεια, με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα. Υπάρχει μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ορεινά να σημειωθούν πρόσκαιρες, διάσπαρτες μπόρες, μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, στους 36 – 38 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι, στα 3 – 4 Μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο στα 5 και, τοπικά, πρόσκαιρα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 Μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ: Αίθριος καιρός γενικά στη χώρα. Τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια κυρίως ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μπόρες αστάθειας, μικρής διάρκειας, με βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο έως 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο στα 5 και τοπικά στα 6 Μποφόρ.

Από την Παρασκευή και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλές και πάλι τιμές για την εποχή, στους 35 – 37 βαθμούς (στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιωτικά θα είναι χαμηλότερες 2 – 4 βαθμούς σε σχέση με τα ηπειρωτικά), ενώ από πλευράς φαινομένων δεν περιμένουμε κάτι το σημαντικό, εκτός από κάποια αστάθεια κυρίως τις θερμές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με έμφαση σε πιο ορεινές – ημιορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, λίγο πιο ενισχυμένοι στο Αιγαίο.

Μέχρι και τις αρχές Ιουλίου δεν φαίνεται πως θα μας απασχολήσει κάποιο ισχυρό κύμα ζέστης, αλλά οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε πιο υψηλά επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές ενώ και από πλευράς βροχών δεν θα υπάρχει κάτι το αξιόλογο, πέρα από την αστάθεια τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, με έμφαση στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ