Επτάψυχη η πρωταθλήτρια Ιταλία!  Πήρε τον βαθμό από την Κροατία στο 90+8′ – Η “αλλαγμένη” Ισπανία, απέκλεισε την Αλβανία!

Επτάψυχη η πρωταθλήτρια Ιταλία! Πήρε τον βαθμό από την Κροατία στο 90+8′ – Η “αλλαγμένη” Ισπανία, απέκλεισε την Αλβανία!

Με ένα φοβερό γκολ του Τζακάνι μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού, η Ιταλία πήρε την ισοπαλία απο τους Κροάτες (1-1), τη 2η θέση του β ομίλου και… την απευθείας πρόκριση στους «16» του Euro 2024!

Η ομάδα της Κροατίας τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου με 2 βαθμούς και θα περιμένει σε… αναμμένα κάρβουνα την έκβαση των υπόλοιπων γκρουπ για να μάθει αν θα είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τα νοκ άουτ.

Η Κροατία ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του ρυθμού σχεδόν σε όλο το παιχνίδι με την Ιταλία να κάνει αυτό που ξέρει όσο καμία άλλη ομάδα… να αμύνεται έξυπνα.

Όμως οι Κροάτες κέδρισαν πέναλτι στο 52′ μετά και από παρέμβαση του VAR, σε χέρι του Φρατέζι στο σουτ του Κράμαριτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος νικήθηκε στο 54′ από την εκπληκτική επέμβαση του Ντοναρούμα άλλα δευτερόλεπτα ο 38χρονος χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς, με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 55′, ξεσπώντας σε κλάματα!

Όλα έδειχναν πως η Κροατία θα έπερνε μια μεγάλη νίκη εως ότου ο Καλαφιόρι 30” πριν το φινάλε και με τρομερή κούρσα, «έσπασε» αριστερά στον Τζακάνι, ο οποίος με ένα φανταστικό φαλτσαριστό σουτ στο 90+8’έστειλε την μπάλα στο απέναντι «γάμα» για το 1-1, με τους Ιταλούς να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς – Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιολ – Μόντριτς (80′ Μάγερ), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (70′ Ιβάνουσετς) – Σούτσιτς (70′ Πέρισιτς), Πάσαλιτς (46′ Μπούντιμιρ), Κράμαριτς (90′ Γιουράνοβιτς)

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Νταρμιάν (81′ Τζακάνι) – Μπαρέλα, Ζορζίνιο (Φατζόλι) – Ρασπαντόρι, Πελεγκρίνι (46′ Φρατέζι), Ντιμάρκο (57′ Κιέζα) – Ρετέγκι.

Η “αλλαγμένη” Ισπανία, απέκλεισε την Αλβανία!

Η ισπανική ομάδα “μπήκε” στον αγωνιστικό χώρο με 10 αλλάγες απέναντι στην φιλόδοξη ομάδα της Αλβανίας αλλά… τη νίκησε με 1-0 και την απέκλεισε απο τη συνέχεια του EURO ’24.

Η Αλβανία μπήκε δυνατά, με πρόθεση να πιέσει ψηλά και να χαλάσει το build up και το passing game του αντιπάλου της και το κατάφερε στα πρώτα λεπτά.

Με το χρόνο να κυλάει η «ρόχα» επαλήθευσε την ποιότητά της και πήρε το προβάδισμα, καθώς από φοβερή κάθετη του Όλμο ο Τόρες πάτησε περιοχή, πλάσαρε από θέση μέσα δεξιά και, με τη βοήθεια και του δοκαριού, έκανε το 0-1!

Η Αλβανική ομάδα δεν μπορούσε να βρεί τρόπους να ισοφαρίσει και όσο πέρναγε ο χρόνος οι Ισπανοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων, οπισθοχωρώντας και λίγο, αλλά παράλληλα έδωσαν την δυνατότητα στην Αλβανία να το πιστέψει ξανά, που πίεσε και πάλι μετά το 60’ χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάρριση.

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσα, Μπαλιού, Τζισμίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Ασάνι (81′ Μούτσι), Λάτσι (70′ Μπερίσα), Μπαϊράμι (70′ Χότζα), Μανάι (59′ Μπρόγια).

Ισπανία (Ντε λα Φουέντε): Ράγια, Νάβας, Λαπόρτ (46′ Λενορμάν), Βιβιάν, Γκριμάλντο, Μερίνο, Θουμπιμέντι, Όλμο, Φεράν Τόρες (72′ Γιαμάλ), Ογιαρθάμπαλ (62′ Λόπεθ), Χοσέλου (72′ Μοράτα).

Mε πληροφορίες και απο το sport-fm.gr
Φωτο: UEFA


Σχολιάστε εδώ