Στ. Καλαφάτης στο “Π”: Πρόταγμά μας, η βελτίωση της καθημερινότητας

Στ. Καλαφάτης στο “Π”: Πρόταγμά μας, η βελτίωση της καθημερινότητας

Του
ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης,
Γενικού Γραμματέα της ΚΟ


Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατέδειξε ότι βασικός και μόνιμος αντίπαλος της κυβέρνησης παραμένουν τα προβλήματα των πολιτών. Κατέδειξε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειές μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, την τόνωση της ασφάλειας, τις μεταφορές, τη Δημόσια Διοίκηση. Να δράσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη μείωση των ανισοτήτων.

Αναμφίβολα, τα πάντα γύρω μας είναι καλύτερα απ’ ό,τι χθες. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα. Ανέβηκε οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά. Μειώθηκε σχεδόν στο μισό η ανεργία. Αυξήθηκαν τόσο οι συντάξεις όσο και οι μισθοί στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Μπήκαν σε εφαρμογή μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας, προγράμματα για την απόκτηση στέγης από νέους, δράσεις ενίσχυσης των φοιτητών μας. Αυξάνεται το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ και εκσυγχρονίζονται νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Δημιουργήθηκαν νέες υπηρεσίες, δομές και μηχανισμοί για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Εφαρμόζεται νέο πλαίσιο απέναντι στην οπαδική βία και στη νεανική παραβατικότητα. Ενισχύεται η αστυνομική παρουσία στις γειτονιές μας. Προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και μπαίνει τέλος στα γκισέ της ταλαιπωρίας.

Παρ’ όλα αυτά, όλοι μας –και ακόμη περισσότερο οι πιο αδύναμοι– νιώθουμε να μας πνίγει η ακρίβεια. Ξεκίνησε μετά την πανδημία και εντάθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Βασανίζει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και δεν αντιμετωπίζεται σε εθνικό επίπεδο, από καμία κυβέρνηση. Κινηθήκαμε μέχρι σήμερα σε τρεις άξονες: Τη μόνιμη βελτίωση των εισοδημάτων, με μειώσεις φόρων και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, στις συντάξεις και στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Την ένταση των ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Τη θέσπιση νομοθετικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών της αγοράς αλλά και την ανάληψη πρόσθετων πρωτοβουλιών για τη συγκράτηση των τιμών. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν ούτε εύκολες λύσεις ούτε «λεφτόδεντρα». Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι –όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης– να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να περιορίζουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δέσμευση του πρωθυπουργού είναι να πάμε ακόμη πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά. Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι νέες πρωτοβουλίες το προσεχές διάστημα περιλαμβάνουν σειρά νομοθετημάτων που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση του αγροτικού τομέα, την ψήφιση του πριμ παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους, την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το νέο σύστημα ελέγχων για τα ανασφάλιστα οχήματα, το αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την περαιτέρω απλοποίηση των αδειοδοτήσεων στον τουρισμό, την κρατική αρωγή και προστασία και την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουμε αποφασιστικά στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, που ενισχύουν την ανάπτυξη, βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους, ανεβάζουν τα εισοδήματα, τονώνουν την κοινωνική συνοχή. Στον δρόμο που πάει την Πατρίδα μας πιο ψηλά, πιο γρήγορα, πιο μπροστά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ