ΚΑΙΡΟΣ: Τα ενισχυμένα μελτέμια μέσα στο Αιγαίο θα παραμείνουν μέχρι και το Σάββατο με σταδιακή εξασθένηση

ΚΑΙΡΟΣ: Τα ενισχυμένα μελτέμια μέσα στο Αιγαίο θα παραμείνουν μέχρι και το Σάββατο με σταδιακή εξασθένηση


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org

Τα ενισχυμένα μελτέμια μέσα στο Αιγαίο θα παραμείνουν μέχρι και το Σάββατο με σταδιακή εξασθένηση.

Τα μποφόρ στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8bf. Επίσης θα επηρεάζουν και ανατολικές περιοχές όπως την Αττική, Αν. Πελοπόννησο, Εύβοια, Αν. Στερεά και πιο πρόσκαιρα κατά περιόδους και περιοχές της Θράκης, οπότε θα είναι αρκετά αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω της ξηρασίας, των μελτεμιών και των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι βόρειοι στα 4-5bf. Από πλευράς φαινομένων θα εξακολουθήσει να επικρατεί ξηρασία εκτός από κάποιες συννεφιές αστάθειας να σχηματίζονται την Παρασκευή σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης και να εκδηλώνονται διάσπαρτες μπόρες μ γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα και το Σάββατο αντίστοιχο σκηνικό σε ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας κυρίως Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα παραμείνουν έως και το Σάββατο στους 37-38  βαθμούς αλλά σε περιοχές της δυτικής βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας λόγω των πιο θερμών αερίων μαζών θα είναι ο υδράργυρος στους 39-40 και τοπικά τους 41 βαθμούς.

Σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιωτικά η θερμοκρασία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά λόγω της θαλάσσιας αύρας. Προσοχή ιδιαίτερη ξανά τονίζω στην ανατολική Ελλάδα διότι ήδη έχουν ξεσπάσει πύρινα μέτωπα και θα υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία για την εξάπλωση πυρκαγιών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ