Θεανώ Φωτίου: Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων πρέπει να ενισχυθούν, όχι να κλείσουν!

Θεανώ Φωτίου: Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων πρέπει να ενισχυθούν, όχι να κλείσουν!

Η βουλεύτρια Νοτίου Τομέα Αθήνας της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, εκπροσωπώντας την Νέα Αριστερά, απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στην Πανελλήνια Εκδήλωση Διαμαρτυρίας Φορέων Πρόληψης με σύνθημα «Κέντρο μας η Πρόληψη» στο Σύνταγμα.

Η κ. Φωτίου καταρχήν αναφέρθηκε στο εξαιρετικό έργο που προσφέρουν τα 75 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εδώ και 30 χρόνια. “Η επιτυχία αυτών των φορέων είναι η ίδια τους η φιλοσοφία δουλειάς, η πολυμορφία τους, καθώς δημιουργήθηκαν μέσα στις τοπικές κοινωνίες και ο σχεδιασμός τους προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και τους άλλους φορείς. Αυτή η πολυμορφία ως τρόπος δουλειάς οδήγησε και στον έγκαιρο και πολύμορφο αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που θα φέρει το Υπουργείο Υγείας για τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του χώρου της ψυχικής υγείας και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.” ανέφερε.

“Η Νέα Αριστερά πιστεύει ότι σε αυτή τη μάχη δεν πρέπει να μπούμε για να χάσουμε αλλά για να κερδίσουμε. Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα για να δημιουργηθεί ένα μέτωπο αντίστασης απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης, τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και στην αυτοδιοικήση και τις τοπικές κοινωνίες και δεσμεύεται ότι από πλευράς της θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις αυτό το μέτωπο.

Θα νικήσουμε γιατί μιλάμε για τη ζωή μας!” καταλήγει η δήλωση της κ. Φωτίου.



Σχολιάστε εδώ