Ο «Επτάστερος» και η νέα εποχή

Ο «Επτάστερος» και η νέα εποχή

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ τερμάτισε προτελευταίος στην Ευρωλίγκα, χάνοντας και το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Το σκηνικό άδειο, μίζερο, τίποτα δεν φαινόταν να αλλάζει. Τίποτα; Όχι ακριβώς.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πείσμωσε. Το πήρε προσωπικά. Είπε «θα τα αλλάξω όλα» και τα άλλαξε! Όλα! Έφερε τον Εργκίν Αταμάν, δύο φορές κάτοχο Ευρωλίγκας, και αστέρια ολκής, όπως τον Κώστα Σλούκα, τον Κέντρικ Ναν, τον Τζέριαν Γκραντ και άλλους.

Αποτέλεσμα, η κατάκτηση της κορυφαίας διοργάνωσης, στον τελικό της οποίας πάτησε κάτω το μεγάλο φαβορί, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και όχι με 1 ή 2, αλλά με 15 πόντους διαφορά! Ενώ στον ημιτελικό προηγουμένως είχε «σκουπίσει» με 16 πόντους διαφορά τη Φενερμπαχτσέ. Συν ότι κατέκτησε και πρωτάθλημα με ανατροπή στη σειρά των τελικών!

Δεν έγιναν σε μία ημέρα όλα αυτά, ούτε άκοπα ούτε τυχαία. Πίσω τους κρύβεται μπόλικο μεράκι, δουλειά και πάθος. Έμπνευση και ψυχή. Πια οι «πράσινοι» είναι στον σωστό δρόμο, με τα καλύτερα να βρίσκονται μπροστά, αφού η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ από του χρόνου θα προσθέσει κι άλλους πόντους στο μπόι τους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ