Με ειδικότητα… οδηγού!

Με ειδικότητα… οδηγού!

Κάποιες ειδήσεις από το Νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας. Συνταξιοδοτήθηκαν οι πρέσβεις Περικλής Μπούτος (ο οποίος δεν έχασε χρόνο και εγκαινιάζει αυτές τις ημέρες την έκθεση φωτογραφιών του), Δημήτρης Καραμήτσος – Τζιράς και η Ναυσικά Βράιλα.

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις για τον διορισμό σε θέση πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων του Σπύρου Λαμπρίδη, που αναλαμβάνει ειδικός απεσταλμένος για την Ουκρανία, και του Σωτήρη Αθανασίου, που αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού επιθεωρητή. Η διάρκεια της θητείας τους είναι 24 μήνες.
Ανακλήθηκε η απόφαση για ορισμό της πρέσβεως Σοφίας Γραμματά ως ειδικής απεσταλμένης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για παράταση χρόνου παραμονής στη Διπλωματική Υπηρεσία της ΠΥ Α’ Μαρίας Σαράντη μέχρι τις 31/12/2024, ενώ ανακοινώθηκε και η μετακίνηση του Νικολάου Κρίκου από την Κεντρική Υπηρεσία στο Κισινάου. Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι επιμένουν ορισμένοι στην τακτική των αποσπάσεων στα ιδιαίτερα γραφεία τους.

Έτσι, είδαμε να αποσπάται σε ιδιαίτερο γραφείο γ.γ. του ΥΠΕΞ υπάλληλος των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) με ειδικότητα… οδηγού. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε την απόσπαση οδοντιάτρου από δημόσιο νοσοκομείο στη ΜΑ της Ελλάδας στη Γενεύη για τρία έτη, με αποζημίωση μάλιστα στο 75% του πρέσβη στην Ελβετία…


Καλή θητεία…

Δημοσιεύθηκαν και οι μεταθέσεις των εμπειρογνωμόνων σε βαθμό εμπειρογνώμονα πρεσβευτή-συμβούλου Α’ και Β’: Τσέλιος Βασίλειος από ΚΥ σε ΜΑ της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Σπηλιοπούλου Αθανασία από τη ΜΑ ΕΕ στην Κεντρική Υπηρεσία, Κατσάνης Αλέξανδρος από τη ΜΑ ΕΕ στην Κεντρική Υπηρεσία, Ψηλός Χριστόφορος από Κεντρική Υπηρεσία σε ΜΑ ΕΕ.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ