Λύγισε με γκολάρες και… τύχη η αξιόμαχη Γεωργία απο την Τουρκία – Λυτρωτής Κονσεϊσάο στο 92′ για την Πορτογαλλία

Λύγισε με γκολάρες και… τύχη η αξιόμαχη Γεωργία απο την Τουρκία – Λυτρωτής Κονσεϊσάο στο 92′ για την Πορτογαλλία

Ένα εκπληκτικό δεύτερο ημιχρόνο από τον νεαρό Άρντα Γκιουλέρ της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε τη νίκη στην  Τουρκία με 3-1,σε ένα θρίλερ του Ομίλου F του UEFA EURO 2024, εναντίον της πρωτοεμφανιζόμενης Γεωργία στο Ντόρτμουντ.

Το τελικό σκόρ δείχνει πως ήταν μια άνετη νίκη για την Τουρκία… αλλά δεμ ήταν ακριβώς έτσι καθώς η πρωτοεμφανιζόμενη εθνική ομάδα της Γεωργίας αφού ξεπέρασε το μισό πρώτο ημίωρο έβαλε δύσκολα στην ταλαντούχα και ορεξάτη εθνική ομάδα της Τουρκίας που αγωνιζόταν σε ένα γήπεδο κατάμεστο από οπαδούς της.

Στο άλλο παιχνίδι της Τρίτης η Πορτογαλία κέρδισε με 2-1 την Τσεχία σε ένα πολύ καλό παιχνίδι και απο τις δυο ομάδες.

Η εθνική Πορτογαλλίας είχε τον έλενχο του παιχνιδιού μεταφέροντας τη μπάλα ήρεμα, καθαρά και με ακρίβεια, αλλά βρήκε λίγο χώρο απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα της Τσεχίας.

Η πίεση των πορτογάλλων συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η Τσεχία άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, με το “φοβερό” τέρμα του Πρόβοντ στο 62′.

Ωστόσο, η Πορτογαλία δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε, έστω και στο φινάλε. Αρχικά, είχε ισοφαρίσει στο 69′ χάρη στο αυτογκόλ του Χράνατς. Αφού, λοιπόν, της είδε να της ακυρώνεται τέρμα του Ζότα στο 87′ για οφσάιντ στον Ρονάλντο, στο 90’+2′ δύο εκ των αλλαγών της -Νέτο και Κονσεϊσάο- συνδυάστηκαν (φάση που φέρει εκ νέου ευθύνη ο Χράνατς), με τον δεύτερο να τη λυτρώνει για το τελικό 2-1.



Σχολιάστε εδώ