Θεανώ Φωτίου: Η Νέα Αριστερά, χωρίς αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς, θα συμβάλει καταλυτικά  στη σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων

Θεανώ Φωτίου: Η Νέα Αριστερά, χωρίς αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς, θα συμβάλει καταλυτικά στη σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του AVTION 24 και τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού  η Θεανώ Φωτίου αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

  • Απαντώντας στον Υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλο που είπε ότι δεν συμφωνεί με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη μη κράτηση του κ. Λύτρα που κακοποίησε τη σύζυγό του επικαλούμενος προβλήματα ψυχικής υγείας, απάντησε ότι  το ανώτατο δικαστήριο εξέφρασε, εν τω προκειμένω, το κοινό περί Δικαίου αίσθημα που θέλει να εφαρμόζονται οι νόμοι για όλους. Είναι απαράδεκτο να κάνει τέτοιες κρίσεις ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας. Βέβαια, ο ίδιος προ ενάμιση μόλις μηνός, είχε τοποθετηθεί στο θέμα της κακοποίησης και των γυναικοκτονιών με όρους βιολογικής αιτίασης, ότι δηλαδή το αρσενικό-κυνηγός είναι επιθετικό από τη φύση του ενώ η γυναίκα φτιαγμένη για να τίκτει.Είναι τραγικό που δεν έχει γίνει τίποτε για την κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» και ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν προχώρησε τα 250 Κέντρα Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού που είχαν δρομολογηθεί το 2018 στα Κέντρα Κοινότητας ώστε να προλαμβάνουν τις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας πριν φθάσουν στην αστυνομία. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρτζόπουλος δεν είχε ιδέα γι αυτά τα μέσα πρόληψης.
  • Σχετικά με την απόλυση του κ. Θεοχαρόπουλου από τη θέση επιστημονικού συνεργάτη βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ κατ’ εντολή Κασσελάκη λόγω δηλώσεών του περί ενότητας του κεντροαριστερού χώρου, τόνισε: Είναι ιστορική γελοιοποίηση του Κασσελάκη να αποπέμπει τον κ. Θεοχαρόπουλο την ημέρα που διεξάγεται το Συνέδριο του Ιδρύματος Τσίπρα για τον διάλογο και τη σύνθεση των αντιθέσεων όπως έγινε στη Συμφωνία των Πρεσπών. Διότι ο κ. Θεοχαρόπουλος προσχώρησε ως βουλευτής με την έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, ενώ ήταν Πρόεδρος κόμματος, για να στηρίξει στη Βουλή τη Συμφωνία.

Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της Νέας Αριστεράς για την ενότητα του Κεντροαριστερού χώρου, σε συνέχεια των Ευρωεκλογών, δήλωσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν κανένα μήνυμα από την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων τους στις Ευρωεκλογές. Οι προτάσεις τους γίνονται με πνεύμα αρχηγισμού και αγώνα για την επιβεβαίωση των αρχηγών τους. Η Νέα Αριστερά είναι υπέρ της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων στον προοδευτικό χώρο με στόχο την απόκρουση της κυριαρχίας της Δεξιάς και της ανόδου της Ακροδεξιάς. Απαντώντας στις διαρκείς διακοπές του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά περί «κλεμμένων εδρών» τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχθεί με μεγάλη ευχαρίστηση έδρες άλλων κομμάτων στη διάρκεια της πορείας του, όπως και του κ. Θεοχαρόπουλου. Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς παραμένουν πιστοί στις καταστατικές και προγραμματικές αρχές της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και γι αυτό, δρώντας χωρίς αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς, θα είναι ο καταλύτης ουσιαστικών συνθέσεων στο χώρο των προοδευτικών δυνάμεων.



Σχολιάστε εδώ