Δήγμα γραφής… Παράταση του ΦΠΑ στον καφέ ετοιμάζει η κυβέρνηση

Δήγμα γραφής… Παράταση του ΦΠΑ στον καφέ ετοιμάζει η κυβέρνηση

♦ Παράθυρο παράτασης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στον σερβιριζόμενο καφέ έως το τέλος του έτους άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τους εκπροσώπους της αγοράς να μιλούν για αυξήσεις έως 20% σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα εστίασης μετά το ράλι που καταγράφουν οι τιμές τους τελευταίους μήνες, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου μπαίνει το σενάριο να διατηρηθεί για ένα ακόμη εξάμηνο ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ αλλά και στο κακάο, η τιμή των οποίων έχει κάνει άλμα στις διεθνείς αγορές.

♦ Αυξήσεις στις συντάξεις έως 115 ευρώ και αναδρομικά από το 2017 θα πάρουν το 2025 όσοι δήλωναν ότι εργάζονταν μετά τη συνταξιοδότησή τους. Με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση, η σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων καταβάλλεται χωρίς περικοπή και γίνεται παρακράτηση 10% στο εισόδημα από απασχόληση.

♦ Κωνσταντινούπολη: Ρεκόρ στο χρηματιστήριο, με τον πληθωρισμό στο 70%. Οι επενδυτές έχουν στραφεί προς τις μετοχές, προσδοκώντας βελτίωση στην οικονομία από τα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Το ράλι του χρηματιστηρίου της Τουρκίας καταγράφεται την ώρα που η Wall Street αλλά και χρηματιστήρια στην Ευρώπη βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ