Δ. Κούβελας στο “Π”: Μήνυμα ελήφθη!

Δ. Κούβελας στο “Π”: Μήνυμα ελήφθη!

Του
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΒΕΛΑ
Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης


Μία εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές, ο απολογισμός έχει γίνει και η στρατηγική για την επόμενη μέρα προχωρά. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μπροστά της τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Πράγματι, κλείσαμε έναν χρόνο διακυβέρνησης, κατά τον οποίο οι προσδοκίες όλων μας ήταν μεγάλες, γιατί εξαρχής είχαμε θέσει ως στόχο της δεύτερης τετραετίας τις βαθιές αλλαγές σε μια σειρά από τομείς.

Υποσχεθήκαμε μια Ελλάδα που θα έχει κάνει τολμηρά βήματα μπροστά και σε αυτό παραμένουμε προσηλωμένοι. Οι πολίτες ορθά ζητούν να δουν ταχύτερα περισσότερα από εμάς, ιδίως όταν έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες. Η ακρίβεια πλήττει όλα τα νοικοκυριά και δεν έχει τιθασευτεί ακόμη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιδρά πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η παράταξή μας κάναμε την αυτοκριτική, χωρίς να αξιώνουμε το αλάθητο. Στη ΝΔ αποδεικνύουμε διαρκώς ότι δεχόμαστε πάντοτε την καλόπιστη κριτική. Ευήκοα ώτα έχουμε, άλλωστε αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι όλοι μας, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα στελέχη σε κάθε επίπεδο της παράταξης, αξιοποιήσαμε την ευκαιρία των προεκλογικών περιοδειών ώστε να έρθουμε σε άμεση επαφή με τον κόσμο. Ακούσαμε με προσοχή τη φωνή των πολιτών για τα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους.

Προσωπικά, πήρα το μήνυμα των συμπολιτών μου στη Θεσσαλονίκη, την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές. Πέραν της καθημερινότητας, εισέπραξα και την αγωνία τους για να προχωρήσουν τα έργα στην πόλη, καθώς με ελπίδα εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπορώ να πω ότι ένιωσα ικανοποίηση ακούγοντας τον πρωθυπουργό, στη συνέντευξή του την περασμένη Τρίτη, να επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για την ολοκλήρωση των έργων της Θεσσαλονίκης, που έχουν πάρει τον δρόμο τους, όπως το μετρό, τα νέα νοσοκομεία, το ΤΗΕSS Intec κ.λπ. Θα εξακολουθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να προσπαθώ ώστε αυτά να τρέξουν με ρυθμούς Αθήνας.

Ας κρατήσουμε, όμως, ότι δεν προδώσαμε και ούτε πρόκειται να προδώσουμε τη συμφωνία αλήθειας που κάναμε με τους πολίτες και το 2023. Είναι βέβαιο ότι το βράδυ της Κυριακής δεν είδαμε το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε. Μάλιστα, είδαμε την τεράστια αποχή, η οποία, όπως προκύπτει από έρευνες, οφείλεται συντριπτικά σε ψηφοφόρους μας, οι οποίοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να στείλουν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Διά της ηχηρής απουσίας τους και όχι υπερψηφίζοντας άλλα κόμματα! Τα δομικά προβλήματα που ταλανίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προφανώς δεν είναι της παρούσης. Γεγονός, όμως, είναι ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πείθουν! Η κοινωνία απέρριψε λογικές «λεφτόδεντρων» και κενών υποσχέσεων. Εμείς σεβόμαστε την επιλογή των πολιτών και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους. Η απαιτητικότητα των πολιτών είναι κίνητρο για να γίνουμε καλύτεροι και να τρέξουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Στη διαδρομή έως το 2027, πέρα από την οικονομία, την υγεία και την παιδεία, δεσμευτήκαμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες του βαθέως κράτους και ο καθαρός πολιτικός χρόνος που απομένει είναι κρίσιμος αλλά και πολύ χρήσιμος για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι αστοχίες υπήρξαν, αλλά είναι και αδιαμφισβήτητο ότι η ΝΔ παραμένει σταθερά η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ισχυρή πρωταγωνίστρια στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Την ίδια στιγμή που άλλοτε κραταιές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κλυδωνίζονται σημαντικά και δείχνουν να καταρρέουν μετά τις ευρωεκλογές, στην Ελλάδα η κυβέρνηση παρέμεινε πρώτη με μεγάλη διαφορά από την αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και εμείς θα παραμείνουμε υπεύθυνα στο πλευρό του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, δουλεύοντας σκληρά για να χτίσουμε το αύριο των παιδιών μας. Όπως σοβαρά και με επιχειρήματα μόνο εμείς μιλήσαμε προεκλογικά για την Ευρώπη, τις εθνικές μας διεκδικήσεις στην ΕΕ και το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών, έτσι και μετεκλογικά μιλάμε για έργα και πολιτικές που εγγυώνται το καλύτερο για την πατρίδα μας. Αυτές τις πολιτικές θα υλοποιήσουμε με όποια φρέσκια και ενισχυμένη ομάδα επιλέξει ο πρωθυπουργός!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ