ΚΑΙΡΟΣ: Σε επίπεδα καύσωνα – Οι ελάχιστες τιμές θα είναι υψηλές! Οι θερμοκρασίες εως και το Σάββατο

ΚΑΙΡΟΣ: Σε επίπεδα καύσωνα – Οι ελάχιστες τιμές θα είναι υψηλές! Οι θερμοκρασίες εως και το Σάββατο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org

Θα διατηρηθούν και σήμερα Πέμπτη(13/6) οι υψηλές θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα γύρω στα ηπειρωτικά τους 39 και τοπικά τους 41 βαθμούς. Οι ελάχιστες τιμές θα είναι υψηλές  γύρω στους 26 με 28 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις στην χώρα με διαστήματα ηλιοφάνειας. Θα πυκνώσουν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά κυρίως προς τις θερμές ώρες. Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται το μεσημέρι και στα ορεινά της δυτικής Κρήτης. Συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι δυτικοί στα 3-5bf.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Λίγες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες σε ορεινά της Κρήτης, περιοχές τοπικά της νότιας Πελοποννήσου και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου αναμένεται αστάθεια μέχρι και τις θερμές ώρες η οποία θα είναι αυξημένη στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως σε περιοχές της Μακεδονία και Θράκης. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 και τοπικά τους 38 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι στα δυτικά όπου θα φτάσουν τα 5-6bf και στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις όπου μέσα στην ημέρα θα γυρίσουν και εκεί βόρειοι στα 4-5bf στο Αιγαίο. Η αφρικανική σκόνη θα μετατοπιστεί ανατολικά νοτιοανατολικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, η καθαρή ατμόσφαιρα από πλευράς σκόνης αλλά και η απουσία βροχών. Μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί αστάθεια προς το μεσημέρι είναι η βορειοανατολική ηπειρωτική Ελλάδα κυρίως σε ορεινές περιοχές με γρήγορη βελτίωση. Αίθριος καιρός και καλοκαιρινός. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 και τοπικά έως 34 βαθμούς. Οι άνεμοι βοριάδες στα 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

*Οι θερμοκρασίες οι μέγιστες σε παραθαλάσσιες περιοχές/νησιωτικά λόγω της θαλάσσιας αύρας θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με τα ηπειρωτικά 2 με 4 βαθμο


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ