17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής – Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής – Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής θα φιλοξενήσει το Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη, Αγ.Ι. Ρέντης) από τις 17 έως τις 26 Ιουνίου. Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις» ανεβάζει στις 20 Ιουνίου το έργο του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή και στις 21 Ιουνίου το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ  σε μετάφραση Διονύση Καψάλη, σκηνοθεσία Εύης Σιδέρη και μουσική Βάιου Πράπα.

Λίγα λόγια για το έργο «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»

Όταν ένα τηλεφώνημα αλλάζει τη μέρα μιας γυναίκας, όταν δύο άντρες συναντιούνται αν και κανονικά δεν έπρεπε να συναντηθούν, όταν τα σπαράγγια συγκρίνονται με τους Abba, όταν σύνορα πάνε κι έρχονται, τότε ξεκινάει το θέατρο και όλα μπορούν να συμβούν!

Η Ιοκάστη Παπαδάμου, χήρα εργοστασιάρχη, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας της Λετονής μανικιουρίστ της γειτονιάς της. Παράλληλα αναμένει την άφιξη του γιου της Στέφανου από το εξωτερικό, ενώ το δείπνο προετοιμάζει η κόρης της Κάτια. Προς μεγάλη της έκπληξη όμως στο δείπνο θα παρευρεθούν και επισκέπτες από μακριά….. από πολύ μακριά….! Ένας από μηχανής “μπάτλερ”, ένα φάντασμα, ένας εραστής με πολιτικές φιλοδοξίες, μια αισθητικός και μια πεθερά συνθέτουν ένα παζλ αποκαλύψεων και τραγελαφικών καταστάσεων.

Σε αυτό το δείπνο που κανείς δεν τρώει και όλοι ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο, η Ιοκάστη ως μια τραγική ηρωίδα – όπως αυτοαποκαλείται – παρουσιάζει τα ελλείμματα της ελληνικής οικογένειας, των σχέσεων, της κοινωνίας και της χώρας μας.

Είστε καλεσμένοι στο πιο αλλόκοτο δείπνο της ζωής σας!

Λίγα λόγια για το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» γράφτηκε την περίοδο 1595 – 1596 , λίγο πριν ή λίγο μετά από την τραγωδία του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Είναι μια ιστορία με τέσσερις θεματικές τις οποίες ο Σαίξπηρ καταφέρνει να ενώσει σε ένα ενιαίο σύνολο. Ο γάμος μεταξύ Θησέα και Ιππολύτης, οι τέσσερις ερωτευμένοι νέοι που χάνονται στο δάσος, η θεατρική ομάδα των φτωχών ερασιτεχνών μαστόρων καθώς και οι αντιζηλίες των ξωτικών του δάσους ενώνονται σε μια ιστορία, κάτω από το πρίσμα ενός ονείρου.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι μια Σαιξπηρική κωμωδία. Μαζί με το χιούμορ ο Σαίξπηρ κλείνει το μάτι στο θεατή σχολιάζοντας την ίδια τη ζωή: Πόσο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας είμαστε όταν ερωτευόμαστε; Ο δρόμος που ακολουθούμε στη ζωή είναι αποτέλεσμα αγάπης για τη ζωή ή συμβιβασμού με το πεπερασμένο της ύπαρξης; Αν κλείσεις τα μάτια σου θα δεις ένα απλό όνειρο ή μια πραγματικότητα που εύχεσαι να μπορούσες να ζεις;

Τί είναι λοιπόν το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»; Όπως θα σας πει και ο Πουκ… πείτε πως είναι ακριβώς αυτό… ένα όνειρο…

Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Νάξου και Σταυράκη

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη



Σχολιάστε εδώ