Οριακά εκτός τελικού η 4Χ100 μ. Ανδρών με φετινό ρεκόρ – Το πάλεψε η ομάδα 4Χ100 μ των Γυναικών

Οριακά εκτός τελικού η 4Χ100 μ. Ανδρών με φετινό ρεκόρ – Το πάλεψε η ομάδα 4Χ100 μ των Γυναικών

Οι Βασίλης ΜυριανθόπουλοςΝικόλας ΠαναγιωτόπουλοςΣωτήρης Γκαραγκάνης και Γιάννης Νυφαντόπουλος τερμάτισαν στην έκτη θέση της σειράς τους σε 39.13, βελτίωσαν το φετινό τους 39.59 και έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία.

Η ομάδα κατέλαβε την ένατη θέση στο σύνολο, με τη Δανία να τερματίζει οριακά μπροστά από τη χώρα μας με 39.10 και να προκρίνεται.

Οι όχι και τόσο καλές αλλαγές της ομάδας στοίχισαν ενδεχομένως την πρόκριση στον τελικό και ίσως και μια επίδοση κάτω από τα 38.00.

«Ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια για την ομάδα μας, ωστόσο οι όχι και τόσο καλές αλλαγές στέρησαν ένα καλύτερο χρόνο και την πρόκριση. Θεωρώ πως αν δε γινόταν αυτά τα δύο λάθη στις αλλαγές, θα μιλάγαμε για μια σπουδαία επίδοση. Ωστόσο επιμένω και λέω πως η ομάδα αυτή έχει μέλλον και πρέπει να συνεχίζει να στηρίζεται», είπε ο “άτυπος’ αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Νυφαντόπουλος.

Από την πλευρά του ο Νικόλας Παναγιωτόπουλος σχολίασε: «Η ομάδα ήταν ικανή να τρέξει κάτω από 39.00/ Δυστυχώς δεν έγιναν τόσο καλές αλλαγές. Όπως καταλάβαμε και από πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Κ23, οι αλλαγές παίζουν καθοριστικό ρόλο. Είναι κρίμα γιατί είχαμε δυνατότητα να τρέξουμε στον τελικό».

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης είπε : «Συμφωνώ με όσα είπαν τα παιδιά. Να πω μόνο ότι κάποιες φορές είναι και η άτυχη στιγμή. Με τον Νικόλα (σ.σ.: Παναγιωτόπουλο) έχουμε δουλέψει πάρα πολύ αυτή την αλλαγή και ήμουν βέβαιος πως θα ήταν η πιο σίγουρη. Κι όμως σήμερα χάσαμε αρκετά εκατοστά».

Τέλος, ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, δήλωσε: «Λάθη γίνονται. Δεν είμαστε μηχανές, αλλά άνθρωποι. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και θεωρώ πως, αν γίνει κάποιο θαύμα και τρέξουμε τελικό, θα πετύχουμε κάτι καλό».


Ο τραυματισμός της Δήμητρας Τσουκαλά έφερε αλλαγές της τελευταίας στιγμής, στις οποίες σύσσωμες οι αθλήτριες προσπάθησαν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Στην εκκίνηση κάθισε η Στέλλα Μιχαηλίδου και ακολούθησαν οι Ελισάβετ ΠεσιρίδουΡαφαέλα Σπανουδάκη και Άρτεμις Αναστασίου. Η ομάδα κατέλαβε την 15η θέση στο σύνολο.

«Θεωρώ πως σήμερα τα πήγαμε πάρα πολύ καλά για τα νέα δεδομένα. Χθες τελευταία στιγμή η Δήμητρα έπρεπε να μείνει εκτός ομάδας, γιατί ήταν τραυματισμένη και το σημαντικότερο ήταν να παραμείνει υγιής. Προσαρμοστήκαμε και μπήκαμε εύκολα στα νέα δεδομένα. Ο χρόνος δεν είναι πολύ καλός, ωστόσο φάνηκε πως η ομάδα μας είναι δουλεμένη και έχει βάλει βάσεις. Θεωρώ πως, όταν ενσωματωθεί η βασική ομάδα και είναι όλες σε καλή κατάσταση, θα βγει ένας καλός χρόνος», είπε το Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Από την πλευρά της η Ραφαέλα Σπανουδάκη, δήλωσε: «Δεδομένων των συνθηκών είμαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Τελευταία στιγμή τα αλλάξαμε όλα, παρόλα αυτά προσαρμοστήκαμε. Είμαι στεναχωρημένη, γιατί φέτος δουλέψαμε πάρα πολύ και αξίζαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Προχωράμε, πάμε για του χρόνου. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια».

«Είμαι πολύ περήφανη που τα καταφέραμε. Χθες το βράδυ ζήσαμε μεγάλο άγχος. Το ότι καταφέραμε να τρέξουμε και μάλιστα κοντά στους φετινούς μας χρόνους, είναι πολύ θετικό. Ωστόσο αξίζαμε κάτι καλύτερο. Θέλω επίσης να πω στη Δήμητρα (σ.σ. Τσουκαλά) να μη στεναχωριέται», ήταν τα λόγια της Άρτεμις Αναστασίου μετά τον αγώνα.

Με πληροφορίες απο το ΣΕΓΑΣ


Σχολιάστε εδώ