Επιστρέφει η Ellinair

Επιστρέφει η Ellinair

Σχέδιο επιστροφής στην α­γορά επιδιώκει να καταρτίσει η διοίκηση της Ellinair, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για την αίτηση πτώχευσης που έχουν καταθέσει εναντίον της πρώην εργαζόμενοί της.

Η αεροπορική δεν πραγματοποιεί πτήσεις από τον Μάρτιο του 2020, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2021 (τον Μάρτιο του 2021 απεβίωσε ο ιδρυτής της Μπόρις Μουζενίδης) ανήκει στον Κωνσταντίνο Βαρδάκη, επικεφαλής του Metropolitan Investment Group.

Πριν από δύο χρόνια, η Ellinair εξασφάλισε κρατική ενίσχυση 9,2 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη λόγω της πανδημίας. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, κατά τη συζήτηση πριν από μερικούς μήνες της αίτησης πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος της εταιρείας ζήτησε να αναβληθεί η δίκη ώστε η αεροπορική να ρυθμίσει τις οφειλές της μετά την αναμενόμενη είσπραξη της β’ δόσης (3 εκατ. ευρώ) της αποζημίωσης για την Covid-19.

Η διοίκηση της Ellinair, με πρόεδρο τον Κ. Βαρδάκη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Χρ. Κόκκαλη, επαναδιατυπώνει το ίδιο σκεπτικό στην οικονομική έκθεση για τη χρήση του 2020, που δημοσιοποίησε πρόσφατα η εταιρεία. Στο ίδιο έγγραφο, για πρώτη φορά από το 2021, αναφέρεται και στη στρατηγική που σχεδιάζει με στόχο την επάνοδό της.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ