Ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

Ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

“Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες για όλους λόγω του κύματος του καύσωνα που έρχεται από σήμερα και θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή 14/6 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.” αναφέρει σε ανακοινωσή της η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

“Τα έκτακτα μέτρα προστασίας των ζωής των πολιτών και ειδικά των εργαζομένων, θα πρέπει να είναι αυστηρά και να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Η απαγόρευση των υπαίθριων και χειρωνακτικών εργασιών στις δύσκολες ώρες είναι επιβεβλημένη, ενώ τις ώρες που θα γίνονται εργασίες θα χρειαστούν συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι για τους όρους και τις συνθήκες.
Όλες οι δουλειές γραφείου πρέπει να γίνουν μέσω τηλεργασίας, ενώ χρειάζεται ειδική μέριμνα για εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.” τονίζει.

Και προσθέτει: “Επίσης σε ότι αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια ούτως ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι κλιματιζόμενοι χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί στο κοινό.

Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και των υπηρεσιών τοπικής αυτοδιοίκησης ούτως ώστε να διασφαλιστεί η θωράκιση της ζωής των πολιτών. Είναι καθήκον μας αυτές τις δύσκολες ημέρες κανείς και καμιά να μη νιώσει την απομόνωση από την Πολιτεία.”



Σχολιάστε εδώ