Όλα ανοικτά για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Όλα ανοικτά για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Διαγωνισμός για Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο

Η διοίκηση της  ΕΡΤ με διαγωνισμό. Τα κριτήρια του νόμου της Νίκης Κεραμέως θα προσδιορίσουν ποιο θα είναι το νέο διοικητικό σχήμα της ΕΡΤ για τα επόμενα χρόνια. Η προκήρυξη για τη θέση του/της διευθύνοντος/ νουσα συμβούλου δημοσιεύτηκε και αναμένεται και εκείνη για τη θέση του/της Προέδρου.  Οι υποψήφιοι για τις δύο θέσεις, έχουν να ανταποκριθούν σε μία σειρά από αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις που ίσως αλλάξουν τις ισορροπίες στην ΕΡΤ. Όλα είναι ανοικτά!

Η προθεσμία για τη θέση του/ της διευθύνοντος/ ουσας συμβούλου λήγει στις 25 Ιουνίου και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στον ΑΣΕΠ.  H προσωρινή θητεία της Κατερίνας Κασκανιώτη, που κατέχει ως σήμερα τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου λήγει το Σάββατο 15 Ιουνίου και πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει τροπολογία για την παράτασή της ως και ένα χρόνο. Στην πραγματικότητα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη θέση για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον από πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην κυβέρνηση (κομματικούς, πολιτευτές, φίλους επιχειρηματιών( από ανθρώπους που έχουν θέση σε ανταγωνιστικές εταιρείες ΜΜΕ, και από επαγγελματικά στελέχη από άλλους χώρους

Η θητεία του  Πρόεδρου Κωνσταντίνος Ζούλας, λήγει στις 16/9/2024 και για τη θέση αυτή θα προκηρυχθεί διαγωνισμό, με τα ίδια πολύ αυστηρά κριτήρια. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2024  λήγει η θητεία του Ν. Ελματζιόγλου και της Ιωάννας Στεφανάκη, ενώ δεν έχει καλυφθεί και η θέση που κατείχε ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Στο ΔΣ συμμετέχουν με θητεία ως τις 21 Ιουνίου 2027, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων Ιωάννης Δάρρας και Μανόλης Παπανικήτας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ έδωσε  συγχαρητήρια για τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ΕΡΤ από τη σημερινή διοίκηση.



Σχολιάστε εδώ