Μιχ. Γρηγορίου στο “Π”: Αγγλία και Γαλλία στην πρώτη γραμμή

Μιχ. Γρηγορίου στο “Π”: Αγγλία και Γαλλία στην πρώτη γραμμή

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Προπονητή του Πανσερραϊκού


Περιμένω να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο στο Euro, παρότι βρισκόμαστε στο τέλος σεζόν και, αναντίρρητα, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων είναι κουρασμένοι. Θεωρώ ότι η φιλοδοξία και το κίνητρο θα μετρήσουν περισσότερο και επομένως η κόπωση θα περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Σε πρώτο πλάνο θα είναι η Αγγλία και η Γαλλία, καθώς έχουν δυνατές ομάδες, με αστέρια που λάμπουν, και εκτιμώ ότι θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους το τρόπαιο. Και η πρωταθλήτρια Ιταλία θα είναι από κοντά, έστω κι αν το κατενάτσιο που συχνά παίζει δεν θέλγει. Ωστόσο, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Τους Γερμανούς δεν μπορείς να τους ξεγράψεις, αλλά δεν πιστεύω ότι θα διακριθούν, έστω κι αν αγωνίζονται στο σπίτι τους. Δεν έχουν προοδεύσει τα τελευταία χρόνια και δεν βλέπω να το κάνουν και τώρα. Αντιθέτως, ίσως θέλουν προσοχή οι Σέρβοι, καθώς πρόκειται για σύνολο που αποτελείται από εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, που κάλλιστα μπορούν να κάνουν ζημιές.

Ιδανικά, θα ήθελα να παρακολουθήσω επιθετικό ποδόσφαιρο, να απολαύσω γκολ και θέαμα.

Αντιλαμβάνομαι ότι συχνά όλα αυτά θυσιάζονται στον βωμό της σκοπιμότητας, αλλά πάντα ελπίζω στο καλύτερο. Σημαντικό επίσης το ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε γήπεδα-στολίδια, που χωρίς αμφιβολία προδιαθέτουν για το πλέον ανταγωνιστικό αποτέλεσμα.

Κρίμα που δεν θα δώσει το «παρών» η Εθνική μας. Έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Ας είναι, μακάρι να την καμαρώσουμε στην επόμενη, χρονολογικά, μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, στο Mundial.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ