Θα κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ το «πόθεν έσχες» του προέδρου του; – Στ. Κασσελάκης: Σήμερα επιλέγουμε ποια Ευρώπη θέλουμε να έχουμε

Θα κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ το «πόθεν έσχες» του προέδρου του; – Στ. Κασσελάκης: Σήμερα επιλέγουμε ποια Ευρώπη θέλουμε να έχουμε

–Σίγουροι στην Κουμουνδούρου για τη δεύτερη θέση

Στη σκιά της υπόθεσης με το «πόθεν έσχες», που από ορισμένους χαρακτηρίστηκε ως «πολιτική γκάφα» και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ακόμη κι εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκλήρωσε την προεκλογική εκστρατεία του ο Στ. Κασσελάκης.

Οι εκτιμήσεις δημοσκόπων και πολιτικών αναλυτών διχάζονται ως προς την επίδραση που θα έχει το συγκεκριμένο ζήτημα στην εκλογική επίδοση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση ο κ. Κασσελάκης έκανε το μεγάλο λάθος στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Προεξοφλούν, δε, ότι αυτό θα του κοστίσει εκλογικά, σε αντίθεση με άλλους αναλυτές που πιστεύουν ότι το κοινό που στηρίζει τον Στ. Κασσελάκη δεν πρόκειται να μεταβάλει την άποψή του λόγω του «πόθεν έσχες». Κοντός ψαλμός, αλληλούια, όπως λένε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επίδοση του κόμματος και βέβαιος ότι από αύριο ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την αποκαθήλωση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυρ. Μητσοτάκη. Έθεσε, μάλιστα, πολύ ψηλά τον πήχη, πιο ψηλά από το ποσοστό των εθνικών εκλογών (17%), ενώ θεωρεί ότι το 20% είναι ένας εφικτός στόχος.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Κασσελάκης άσκησε δριμύτατη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα και σε κάθε ευκαιρία έστρεφε τα πυρά του σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το «ουρά» της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις έρευνες, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, ωστόσο υπάρχουν δύο παράγοντες που μπορεί να θέσουν εκτός τροχιάς τους στόχους του κ. Κασσελάκη.

Ο πρώτος, και πιο… επικίνδυνος, είναι η αποχή, η οποία με βάση τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Θα πλήξει μεν την κυβέρνηση, όπου είναι μεγάλος ο όγκος των δυσαρεστημένων, αλλά αλώβητος δεν θα μείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει πείσει ότι αποτελεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, μια μερίδα πολιτών είναι πολύ πιθανό να μην του εμπιστευτεί την ψήφο του. Υπάρχει επιπλέον και μία ακόμη παράμετρος στην όλη υπόθεση: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα σαφές προβάδισμα στους πολίτες ηλικίας 17 – 34 ετών, ωστόσο είναι αυτές οι κατηγορίες που είναι πιο επιρρεπείς στην αποχή, δεδομένου ότι είναι πλήρως αποστασιοποιημένες από τα πολιτικά δρώμενα. Θα καταφέρει ο κ. Κασσελάκης να αναστρέψει την κατάσταση;

Απόψε, λίγο μετά τις 9 μ.μ., θα γνωρίζουμε. Το άλλο αγκάθι στο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι διαρροές ψηφοφόρων προς τα αριστερά, ως αποτέλεσμα της κεντρώας, κεντροδεξιάς στροφής του κ. Κασσελάκη. Ωφελημένοι από αυτό είναι η Νέα Αριστερά, κυρίως, το ΚΚΕ αλλά και το ΜέΡΑ25.

Στ. Κασσελάκης: Σήμερα επιλέγουμε ποια Ευρώπη θέλουμε να έχουμε

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος:Σήμερα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Επιλέγουμε τι και ποια Ευρώπη θέλουμε να έχουμε. Έχει μεγάλη επιρροή η Ευρώπη στις ζωές μας και έτσι λοιπόν είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων. Άρα παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μας να αφιερώσουν 30 λεπτά από την ημέρα τους ή και λιγότερο να έρθουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Διότι δεν μπορούμε να αναθέτουμε τα προβλήματά μας σε άλλους. Πρέπει να τα αλλάζουμε μόνοι μας, με τη συμμετοχή σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία.Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι συγκινημένος και ευγνώμων για τη μεγάλη εμπιστοσύνη και αγάπη που μου έχει δείξει ο κόσμος τους τελευταίους μήνες και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Για ένα παιδί που έφυγε με τη γενιά της κρίσης και γυρνά στην πατρίδα του να προσφέρει, είναι ξεχωριστή αυτή η εμπειρία. Και αυτό το οποίο δεσμεύομαι είναι ότι την εμπιστοσύνη του κόσμου σήμερα δεν πρόκειται να την προδώσω ποτέ.Να είστε καλά.Ευχαριστώ πολύ

 


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σχολιάστε εδώ