Στ. Παραστατίδης στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ ξανά σημείο συνάντησης για κάθε προοδευτικό πολίτη

Στ. Παραστατίδης στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ ξανά σημείο συνάντησης για κάθε προοδευτικό πολίτη

Του
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κιλκίς


Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα προσκλητήριο δημοκρατίας και συμμετοχής για να δώσουν τη δική τους απάντηση.

Για μια Ευρώπη πιο κοντά στις ανάγκες και στις προσδοκίες των λαών της. Η ενίσχυση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η απάντηση στη συντηρητική διακυβέρνηση της ΕΕ  και στον ακροδεξιό λαϊκισμό. Ιδιαίτερα, δε, σε μια περίοδο που η γεωπολιτική αστάθεια και ο οικονομικός ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνουν τους κινδύνους για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η Ευρώπη έχει ευθύνη να διαδραματίσει έναν ισχυρό αυτοτελή ρόλο, με κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική αλλά και με βούληση και σχέδιο για μόνιμους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς που θα μειώνουν τις ανισότητες μεταξύ κρατών και κοινωνιών.

Για μια Ελλάδα που μπορεί και της αξίζουν πολύ περισσότερα από τον συμβιβασμό με μια ζωή χαμηλών προσδοκιών, σε μια ατελή δημοκρατία που παρουσιάζεται ως ανίκητη νομοτέλεια. Η υποχώρηση του κράτους δικαίου, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, η εκχώρηση των βασικών κοινωνικών αγαθών της Υγείας και της Παιδείας στις ορέξεις της αρρύθμιστης αγοράς, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων δεν προέκυψαν από κάποια διεθνή πολιτική και οικονομική θεομηνία. Είναι επιλογές με συγκεκριμένο ιδεολογικό – πολιτικό πρόσημο, έχουν όνομα και διεύθυνση: Κυριάκος Μητσοτάκης – Νέα Δημοκρατία. Η απάντηση, λοιπόν, στο εκβιαστικό δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτεια;», που για μία ακόμη φορά επιχειρεί να θέσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι η σταθερότητα του κ. Μητσοτάκη είναι μια καθημερινή περιπέτεια για τους πολίτες.

Για μια σύγχρονη, δημοκρατική προοδευτική παράταξη, που θα δώσει ανάσα, ελπίδα και διέξοδο στον προοδευτικό κόσμο. Με πρωτοβουλίες, σχέδιο και συγκεκριμένο οδικό χάρτη, που θα ρίξει τα τείχη τα οποία χωρίζουν την πολιτική από τους πολίτες. Με την επικοινωνία να υπηρετεί την πολιτική και όχι το αντίστροφο. Με τους πολίτες πρωταγωνιστές, όχι followers. Αυτός είναι ο δύσκολος αλλά μοναδικός δρόμος.

Οι προοδευτικοί πολίτες θα είναι σήμερα δυναμικά παρόντες στις κάλπες σε όλη τη χώρα.

Για να δώσουν δύναμη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές απέναντι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που όλα τα τελευταία χρόνια οικοδομεί την Ευρώπη της λιτότητας, της ασύδοτης αγοράς, υπέρ των ισχυρών οικονομικά κρατών και των επιχειρηματικών ομίλων, και της γεωπολιτικής εξάρτησης.

Για να δώσουν στήριξη και δύναμη στο ΕΣΥ, στο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, στην αξιοπρέπεια των εργαζομένων και στην περηφάνια των συνταξιούχων.

Για να δώσουν δύναμη στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου.

Για να δώσουν την εντολή στο ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει το σημείο συνάντησης κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε δημοκράτη. Για τη συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού πολιτικού ρεύματος, που θα σταθεί σθεναρά και τεκμηριωμένα απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα αποτελέσει την προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ