Σ. Βούλτεψη στο “Π”: Τελικά, αυτά ήταν τα «κυβικά» τους

Σ. Βούλτεψη στο “Π”: Τελικά, αυτά ήταν τα «κυβικά» τους

Της
ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου,
Βουλευτού Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, Δημοσιογράφου


Ο ναρκισσισμός της Αριστεράς δεν αποτελεί είδηση. Ιστορικά, επαίρονται ότι είναι οι άσπιλοι και οι αμόλυντοι, ότι υπερασπίζονται σταθερά τα λαϊκά δικαιώματα, ότι οι προθέσεις τους είναι αγνές και δεν αμφισβητούνται, ότι είναι οι καλύτεροι, οι εξυπνότεροι, αυτοί που όλα τα ξέρουν και για όλα έχουν λύσεις, πάντα πρώτοι στον αγώνα, με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια.

Και να που ήλθε η ώρα η ελληνική Αριστερά να βρεθεί αντιμέτωπη με το τέρας που η ίδια δημιούργησε. Η έπαρσή της βρήκε την απόλυτη –αν και προς την υπερβολή του γελοίου– έκφρασή της. Και κατάφερε να παραδώσει τα ηνία σε κάποιον που δηλώνει ότι αγνοεί τον νόμο, ενώ θέλει να γίνει πρωθυπουργός για να γίνει ο θεματοφύλακας των νόμων!

Κατάφεραν έτσι να φτάσουν στη σημερινή κάλπη σπαρασσόμενοι για άλλη μια φορά.

Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε ένα «πόθεν έσχες» που δεν ήταν «πόθεν έσχες», η Νέα Αριστερά ανέβηκε στα κάγκελα, ακούστηκε η άποψη ότι αυτοί που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κάποιου είδους «συναλλαγή» προκειμένου να αρχειοθετηθούν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πρώην ΣΥΡΙΖΑ καταλήφθηκαν από ιερή οργή, ο νυν ΣΥΡΙΖΑ τα μισοπήρε πίσω, ο κ. Κασσελάκης είπε πως η αρχειοθέτηση ήταν παράνομη και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά, τρεις τέσσερις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές!

Η ατρόμητη και αγέρωχη Αριστερά διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη επειδή είχε ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα το 2023 και επειδή οι δημοσκοπήσεις συνέχισαν να την εμφανίζουν σε πολύ χαμηλές πτήσεις για τα… κυβικά της!

Τα οποία «κυβικά» της δεν αποτελούσαν προϊόν της αξίας της, αλλά αποκτήθηκαν πρόσκαιρα λόγω της συγκυρίας, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή έπαρση του αλάθητου, το οποίο ιστορικά διαφημίζει.

Έτσι, έφτασαν στις εκλογές καβγαδίζοντας μεταξύ τους, καβγαδίζοντας με το ΠΑΣΟΚ, υμνώντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, και με τον Κασσελάκη να επικαλείται το… κρητικό αίμα και να αναζητεί συμμάχους μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη.

Όλα αυτά μέσα σε έναν πρωτοφανή πανικό και μπροστά στην κρισιμότερη κάλπη για την επιβίωσή τους.

Χάθηκε και το αίσθημα αυτοσυντήρησης και το μόνο που απέμεινε είναι το «αλάθητο», η βεβαιότητα πως όλοι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.

Προφανώς! Γιατί στην Αριστερά υπάρχουν πολλές αλήθειες. Μία από αυτές παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη στην ομιλία του στο Ηράκλειο. Όπως είπε, στην πολιτική 1 + 1 δεν κάνει 2 αλλά… 0!

Και μετά θέλει να μας πείσει ότι τα μαθηματικά των υποσχέσεών του είναι σωστά! Γνωρίζει, βέβαια, ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του τα προσεχή τρία χρόνια.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας, αμέριμνος, διοργανώνει συνέδρια με λαμπερά ονόματα. Λες και δεν συμβαίνει τίποτε. Λες και για το κόμμα του όλα είναι ειδυλλιακά και εκείνος μπορεί πια να… ξεκουραστεί, απολαμβάνοντας το δημιούργημά του.

Είτε έχουμε εκλογές είτε όχι, είτε από αυτές κρίνεται το μέλλον του κόμματός του είτε όχι, ο κ. Τσίπρας σφυρίζει αδιάφορα και δεν μπαίνει καν στον κόπο να δώσει μια χείρα βοηθείας.

Με αυτόν τον ταπεινωτικό τρόπο ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία για την ελληνική Αριστερά.

Το συμπέρασμα εξάγεται αβίαστα: Για άλλη μια φορά, εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς.

Και για άλλη μια φορά, απέδειξαν ότι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ