Μ. Γαβαλά στο “Π”: Στη σημερινή κάλπη πάμε με κριτήριο την ίδια μας τη ζωή και με τη σκέψη στραμμένη στην επόμενη μέρα

Μ. Γαβαλά στο “Π”: Στη σημερινή κάλπη πάμε με κριτήριο την ίδια μας τη ζωή και με τη σκέψη στραμμένη στην επόμενη μέρα

Της
ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΒΑΛΑ
Υποψήφιας Ευρωβουλευτού με το ΚΚΕ,
Μέλους της Γραμματείας της ΚΕ,
Γραμματέως της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας, Δικηγόρου


Στις σημερινές εκλογές η σκέψη μας είναι στραμμένη στην επόμενη μέρα, σε αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από την πολιτική που προωθούν η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα κόμματα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης.

Δεν δίνουμε «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση της ΝΔ για νέα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα. Στέλνουμε και από την κάλπη το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο» με την αντιλαϊκή «σταθερότητα» της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ: Τη «σταθερότητα» των μισθών που δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα, αφού τους ροκανίζουν η ακρίβεια και η φοροληστεία. Τη σταθερότητα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της βαθιάς εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς. Δεν συνεχίζουμε στον δρόμο στον οποίο θα θυσιάζουμε εμείς καθημερινά τις ανάγκες μας για τα κέρδη τους.

Δεν σκορπάμε την ψήφο μας στα κόμματα της λεγόμενης «αντιπολίτευσης», τα οποία στηρίζουν και με την ψήφο τους σε Βουλή και Ευρωβουλή στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και της ΕΕ, τις οποίες υλοποιεί η κυβέρνηση.

Για όλους αυτούς που συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα στους μεγάλους αγώνες για το μεροκάματο, για να ανακουφιστεί από τις συνέπειες της ΚΑΠ η αγροτιά, για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να ξελασπώσουν οι ζωές μας και τα σπίτια μας μετά τις πλημμύρες, για το δικαίωμα σε σύγχρονες και δωρεάν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, δεν είναι λύση η αποχή. Η αποχή τελικά αφοπλίζει εμάς και οπλίζει αυτούς για να συνεχίζουν την επίθεση εναντίον μας. Δεν θα ενοχλήσει κανέναν τους, δεν θα βρεθεί μαζί σου στο Ευρωκοινοβούλιο και στους δρόμους του αγώνα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά σου.

Στις περσινές βουλευτικές εκλογές, λέγαμε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη όταν είναι δυνατό το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Και ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, που αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του. Σήμερα, μπορούμε να κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια, με την πεποίθηση ότι κάναμε αυτό που υποσχεθήκαμε και δεν τον απογοητεύσαμε. Γιατί στον έναν χρόνο που μεσολάβησε, αποδείχθηκε περίτρανα ότι αντιπολίτευση στη χώρα υπάρχει και δυναμώνει, όπως και ένα σημαντικό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Όλα όσα έχουμε κατακτήσει, η ανακούφιση έστω και ενός ανθρώπου, είναι αποτέλεσμα της μαζικής λαϊκής δράσης. Εκεί τρώει τα χαστούκια η ΝΔ, εκεί αναμετρηθήκαμε στην πράξη με το περίφημο 41%.

Σήμερα κρίνεται το πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ και πόσο πιο αποδυναμωμένα όλα τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, που στην πράξη είναι συμπολίτευση, αφού ψηφίζουν τα πάντα, όπου και να βρίσκονται, στην ελληνική ή στην ευρωπαϊκή Βουλή!

Ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα σημαίνει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, στο σχέδιο που υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα και έχει στον πυρήνα του τα συμφέροντα, τα κέρδη των λόμπι και των ομίλων.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι μήνυμα αντίστασης που θα περάσει κατά πολύ τα σύνορα της χώρας. Θα είναι η απόδειξη του ότι την επόμενη μέρα η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος θα έχουν έναν ακόμα πιο δυνατό αντίπαλο, μέσα και έξω από τα Κοινοβούλια και, κυρίως, εκεί όπου κρίνονται όλα: Στους δρόμους του αγώνα! Ψηφίζουμε, λοιπόν, μαζικά ΚΚΕ για πιο μαζικούς αγώνες αντεπίθεσης, για το δίκιο των λαών, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ