Διον. Καλαματιανός στο “Π”: Η κοινωνία αποφασίζει για την αλλαγή σελίδας

Διον. Καλαματιανός στο “Π”: Η κοινωνία αποφασίζει για την αλλαγή σελίδας

Του
ΔΙΟΝΥΣΗ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηλείας,
Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, Τομεάρχη Παιδείας


Φτάσαμε στις ευρωεκλογές, στη στιγμή που οι έλληνες πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για να αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης. Που επιλέγουν την κατεύθυνση των πολιτικών της ΕΕ και την πορεία της για την επόμενη πενταετία. Προφανώς, η συνθήκη αυτή επηρεάζει άμεσα και τη χώρα μας. Παρότι το πολιτικό «χρώμα» που θα χαρακτηρίσει το νέο Ευρωκοινοβούλιο είναι σημαντικό, δεν είναι το μόνο διακύβευμα αυτής της εκλογικής διαδικασίας.

Τα ποσοστά που θα καταγράψουν οι πολιτικές δυνάμεις στην ελληνική επικράτεια θα αποτυπώσουν το πολιτικό κλίμα του τόπου. Θα διαμορφώσουν τους πολιτικούς συσχετισμούς και θα βοηθήσουν στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων. Παράλληλα, θα απαντήσουν πειστικά στο εξής κρίσιμο ερώτημα: Εμπιστεύεται η κοινωνία τη σημερινή κυβέρνηση;

Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα εκφράσει ξεκάθαρα την κοινωνική αποδοκιμασία για τα έργα και τις ημέρες των κυβερνώντων. Αυτό προκύπτει μέσα από την κοινωνία, που υποφέρει από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Προκύπτει από τα χτυπήματα στο κράτος δικαίου και στη δημοκρατική λειτουργία, που μας γυρίζουν πίσω, σε σκοτεινές εποχές. Προκύπτει από τη γενικευμένη ανασφάλεια και την αδυναμία ή και αδιαφορία για ουσιαστικές λύσεις στα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας. Μα, πάνω από όλα, πηγάζει από τον ίδιο τον φόβο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Το 41% του περασμένου καλοκαιριού στις εθνικές εκλογές ανήκει στο παρελθόν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ουσιαστικά το παραδέχθηκε οριοθετώντας τον πήχη επιτυχίας για το κόμμα του στο 33% για τις ευρωεκλογές. Πλέον, γνωρίζει ότι ακόμα και η καλοδουλεμένη προπαγανδιστική του μηχανή δεν μπορεί να κάνει τη νύχτα μέρα. Δεν μπορεί να αποκρύψει τον καθημερινό ανήφορο που ανεβαίνει η κοινωνική πλειοψηφία. Η κυβερνητική φθορά αυξάνεται συνεχώς και είναι μη αναστρέψιμη.

Απέναντι στα αδιέξοδα που προκαλούν οι κυβερνητικές πρακτικές, αναζητούνται ρεαλιστικές λύσεις και οραματικό σχέδιο. Χρειάζεται ένα πλάνο διεξόδου από την πολυδιάστατη κρίση στην οποία μας έχουν βυθίσει οι πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών. Η χώρα, λοιπόν, έχει ανάγκη από προοδευτική διέξοδο για να εγγυηθεί την αναστροφή της καθοδικής πορείας και ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους. Χρειάζεται ανασύνθεση και συνεργασία του προοδευτικού χώρου. Μια ελπιδοφόρα επόμενη ημέρα, με ουσιαστική αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, με πραγματική ενίσχυση των μισθών, των συντάξεων και των εισοδημάτων, με στήριξη της αγοραστικής δύναμης, με ενδυνάμωση της Δημόσιας Υγείας και της Παιδείας, με αποκατάσταση των προσβολών στο κράτος δικαίου και ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας σε όλες τις πτυχές του κράτους. Όλα αυτά προβλέπονται στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί αναγκαιότητα η ενίσχυση των δυνάμεών του, προκειμένου να αποτελέσει την προωθητική δύναμη της προοδευτικής παράταξης, ενάντια στη συνέχιση των καταστροφικών σχεδίων της αλαζονικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Βεβαίως, αυτό απαιτεί την έμπρακτη αποδοκιμασία της ΝΔ στις ευρωεκλογές, γεγονός που θα προκύψει μόνο με τη δυναμική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες. Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του θα έχουν πετύχει να διασωθούν, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και υπέρ των ελίτ.

Πιστεύουμε, όμως, ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να δώσει συγχωροχάρτι στον πρωθυπουργό. Οι πολίτες δεν θα χάσουν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την αρχή του τέλους της κυβέρνησης, την προοδευτική ανατροπή και την αλλαγή σελίδας, για μια καλύτερη Ελλάδα και μια καλύτερη Ευρώπη. Θα επιλέξουν για την ίδια τους τη ζωή. Και δεν πρόκειται να κάνουν λάθος.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ