Ρώμη 2024: Στον τελικό οι Ζάλτος και Στεφανίδη στον ημιτελικό η Εμμανουηλίδου 

Ρώμη 2024: Στον τελικό οι Ζάλτος και Στεφανίδη στον ημιτελικό η Εμμανουηλίδου 

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Κώστας Ζάλτος κατάφερε να καταγράψει μια καλή παρουσία που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας.

Ο 24χρονος αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 74,49 μ. από την πρώτη προσπάθεια, έστειλε τη σφύρα στα 70,80 μ. στην δεύτερη βολή και έκλεισε τον αγώνα του με 72,02 μ. για να καταλάβει την έβδομη θέση στο α΄ προκριματικό γκρουπ.

Μία θέση πίσω του βρέθηκε ο Μιχάλης Αναστασάκης, που στην τέταρτη συμμετοχή του στη διοργάνωση είχε καλύτερη βολή στα 73,60 μέτρα. Ο αθλητής ξεκίνησε με 70,80 μ. και στην τρίτη του προσπάθεια πέτυχε 72,55 μέτρα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη για έκτη φορά στην καριέρα της θα αγωνιστεί σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η αθλήτρια ξεπέρασε τα 4,50 μ. στον προκριματικό του επί κοντώ και θα είναι παρούσα στον αγώνα της Δευτέρας.

Αρκετά αγχωμένη, αλλά και αποφασισμένη μπήκε στο Ολίμπικο η Ελένη Πόλακ, που έχοντας ως εφόδιο το 4,60 μ. πριν λίγες ημέρες στη Σμύρνη ξεπέρασε το 4,40 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν μπορούσε να υπερβεί τα 4,50 μ., ύψος που θα της έδινε εισιτήριο για τον τελικό. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη κατέλαβε την 16η θέση στο σύνολο.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αριάδνη Αδαμοπούλου στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε τα 4,40 μ. και κατέλαβε την 20η θέση. Η νεαρή πέρασε με την πρώτη τα 4,10 μ. και 4,25 μ., πέρασε με την τρίτη τα 4,40 μ. και έπειτα δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4,50 μέτρα. Η νεαρή ταξίδεψε στη Ρώμη με 4,50 μέτρα.

Εκτός διοργάνωσης τέθηκε η χάλκινη της προηγούμενης διοργάνωσης Τίνα Σούτει, που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κράταγε το…καλό για τη σημαντικότερη – μέχρι σήμερα – διοργάνωση της χρονιάς. Η νεαρή στη δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τερμάτισε τα 100 μ. σε 11.21 (0,1) ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και πέρασε εύκολα στον αυριανό ημιτελικό του αγωνίσματος.

Πηγή και φωτο: ΣΕΓΑΣ


Σχολιάστε εδώ