Την υπέρβαση κυνηγούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Την υπέρβαση κυνηγούν στον ΣΥΡΙΖΑ

–Αισιοδοξία Κασσελάκη – Στο 20% ο πήχης

Να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας, ανατρέποντας τις υφιστάμενες πολιτικές ισορροπίες, είναι ο βασικός στόχος του Στ. Κασσελάκη στις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Απαραίτητη προϋπόθεση, μια επίδοση που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα και μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων στη χώρα.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές ότι ο πήχης έχει μπει στο 20% και… πάνω και πιστεύει ότι, αν αυτό επιτευχθεί, τα πάντα θα είναι πλέον ανοιχτά. Το ιδανικό σενάριο, όπως ο ίδιος το έχει περιγράψει, είναι η Νέα Δημοκρατία να υποχωρήσει κάτω από το 30%. Σύμφωνα με όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, το δεύτερο σκέλος του σεναρίου δεν είναι κοντά στην πραγματικότητα, καθώς η κυβερνητική παράταξη κινείται σταθερά και καθαρά πάνω από το ψυχολογικό όριο του 30%.

Αντίθετα, σαφώς περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάσει το 20%. Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα ρεύμα στην κοινωνία που αδυνατούν να καταγράψουν οι έρευνες και προεξοφλούν ότι το βράδυ της Κυριακής «θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις». Η αισιοδοξία τους αυτή πηγάζει αφενός από το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας που υπάρχει για την κυβέρνηση και αφετέρου από τη δυναμική που έχει προσωπικά ο κ. Κασσελάκης στους νέους ψηφοφόρους (ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις ηλικίες 17 – 34 ετών).

Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο ο κ. Κασσελάκης ακολούθησε μια παράδοξη πολιτική στρατηγική, με αντικρουόμενα στοιχεία και αρκετούς ακτιβισμούς. Καθαρά προσωποκεντρική, που στηρίχτηκε στα social media και στις lifestyle εκπομπές της τηλεόρασης. Ο σκοπός του προφανής: Να απευθυνθεί και να προσεγγίσει συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών που έχουν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική και αδιαφορούν για τις όποιες εξελίξεις. Σε μια προσπάθεια να βάλει αριστερό πρόσημο στη στρατηγική του, ταξίδεψε μέχρι το Ισραήλ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους.

Ταυτόχρονα, συνέχισε να κάνει επίδειξη πλούτου από τηλεοράσεως, με εκτενές ρεπορτάζ για τη βίλα του στις Σπέτσες, τακτική που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Η αλλοπρόσαλλη αυτή στρατηγική προκαλεί αμηχανία, ίσως και δυσφορία σε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σε αυτές τις εκλογές… λάμπουν διά της της απουσίας τούς. Γεγονός, πάντως, που δεν ενοχλεί τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος οραματίζεται ένα κόμμα χωρίς τα… ιδεολογικά βαρίδια του παρελθόντος. Θεωρεί, δε, ότι μια εκλογική επιτυχία την ερχόμενη Κυριακή θα του δώσει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να απαλλαγεί από αυτά και να στήσει ένα κόμμα στα μέτρα του. Ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται άκρως αισιόδοξος, εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει το «2» μπροστά και ότι από τις 10 Ιουνίου τα πάντα θα είναι διαφορετικά στη χώρα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ