Καιρός: Hλιοφάνεια με διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας – Αίθριος καιρός το Σάββατο

Καιρός: Hλιοφάνεια με διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας – Αίθριος καιρός το Σάββατο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Μικρή πτώση του υδραργύρου θα παρατηρηθεί την Πέμπτη, επειδή θα γυρίσουν οι άνεμοι σε βόρειο ρεύμα και θα διώξουν τις πολύ θερμές αέριες μάζες νότια νοτιοανατολικά ρίχνοντας την θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 32-34 και τοπικά τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο φτάνοντας τα 5-6bf και στο Αιγαίο στα 4-5 και τοπικά στην Ρόδο με Καστελόριζο έως 6bf. Λίγες νεφώσεις στην χώρα οι οποίες μέχρι και το μεσημέρι θα πυκνώσουν συννεφιές αστάθειας διάσπαρτες στα ηπειρωτικά της χώρας και θα εκδηλωθούν μέχρι και το απόγευμα διάσπαρτες πρόσκαιρες μπόρες με ιδιαίτερη έμφαση σε ορεινές/ημιορεινές και ημιπεδινές περιοχές. Άνομβρος καιρός θα λέγαμε για το περισσότερο κομμάτι της χώρας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Λίγες νεφώσεις με ηλιοφάνεια στην χώρα και μέχρι τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά(με έμφαση ορεινά/ημιορεινά τμήματα) και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες και πάλι σε κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι βοριάδες στην χώρα όπου θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 5 και τοπικά τα 6bf στο βόρειο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 6-7bf.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια και γενικά ο καιρός θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι του αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της χώρας και θα εκδηλωθούν περιορισμένες μπόρες αστάθειας στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά με γρήγορη βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά έως 37 βαθμούς. Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν κυρίως στην δυτική ηπειρωτική χώρα. Περιοχές όπως Βοιωτία, Αττική, Εύβοια, Αν. Πελοπόννησο και στο Ανατολικό Αιγαίο λόγω του μελτεμιού που θα επικρατεί στο Αιγαίο ενισχυμένο στα 6-7bf θα δίνει μια μικρή ανάσα δροσιάς στα 4-5bf και στην νότια κυρίως Εύβοια έως πρόσκαιρα 6bf. Στο Ιόνιο στα 4-5bf βόρειοι.

Να αναφέρω ότι οι θερμοκρασίες σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιωτικά θα είναι χαμηλότερες (μέχρι και 4 βαθμούς περίπου) σε σχέση με τα ηπειρωτικά (περιοχές μακριά από την θάλασσα) εξαιτίας της θαλάσσιας αύρας που την έχουμε αρκετά συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Οι ελάχιστες τιμές των θερμοκρασιών θα φτάσουν περίπου τους 20 με 23 βαθμούς.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ