Εθνική υπόθεση η επιτυχία του Ολυμπιακού!

Εθνική υπόθεση η επιτυχία του Ολυμπιακού!

–Οι συντελεστές και η αντανάκλασή της στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Tους τελικούς δεν τους παίζεις. Τους κερδίζεις. Μακριά από συστήματα, τακτικές, στρατηγική και όλα τα θεωρητικά, στο τέλος της ημέρας μετράνε περισσότερο η καρδιά και τα κουράγια. Και ο Ολυ­μπιακός είχε μπόλικα από δαύτα στην τελευταία και πιο καθοριστική παράστα­ση με τη Φιορεντίνα.

Το Europa Conference League δεν είναι… Milko Cup, όπως κοντόφθαλμα λοιδορούν κάποιοι. Είναι διοργάνωση της UEFA και, μεταξύ μας, αυτή που όντως είναι στα μέτρα μας, εκεί που για την ώρα φτάνει ο ίσκιος των ελληνικών ομάδων. Και η κατάκτησή του πρέπει να αποτελεί εθνική υπόθεση και επομένως πανελλήνια χαρά και όχι χλεύη, επειδή το τρόπαιο βάφτηκε κόκκινο…

Το άξιζε ο Ολυμπιακός, το πήρε και μπράβο του. Δεν έπαιξε με… χωριά, δεν τα βρήκε μπροστά του ρόδινα, δούλεψε, πάλεψε και ανταμείφθηκε. Μπράβο στον προπονητή του, τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που τον μεταμόρφωσε, μπράβο και στους ποδοσφαιριστές του. Και, εννοείται, αναγνώριση στον ιδιοκτήτη του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που, με όλα τα λάθη του –και τα σωστά του βέβαια–, δεν σταματά να επενδύει στην ομάδα της καρδιάς του και να ονειρεύεται.

Εξίσου σημαντική η εθνική διάσταση της επιτυχίας, πέραν της οπαδικής. Πιάσαμε το… άπιαστο, τη 15η θέση ως χώρα στη βαθμολογία της UEFA. Και από το καλοκαίρι του 2025 θα στέλνουμε πλέον πέντε και όχι τέσσερις ομάδες στις διοργανώσεις της, δύο στο Champions League, μία στο Europa League μέσω του Κυπέλλου και δύο στο Europa Conference League. Δεν είναι μικρό, ούτε λίγο.

Μακάρι να ζήσουμε κι άλλες τέτοιες στιγμές. Που να μας κολακεύουν ως έθνος και να δείχνουν στους εκτός αλλά και στους εντός των τειχών, όσους δεν… βλέπουν καλά, ότι μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε και πετύχαμε!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ