Αλ. Αυλωνίτης: Δίκαιο το αίτημα 1,5 εκ. πολιτών για την ποινική ευθύνη του πρωθυπουργού, των Υπουργών και των βουλευτών

Αλ. Αυλωνίτης: Δίκαιο το αίτημα 1,5 εκ. πολιτών για την ποινική ευθύνη του πρωθυπουργού, των Υπουργών και των βουλευτών

Ως Τομεάρχης Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης εκπροσώπησε σήμερα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Τέμπη 28-2-2023» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στηρίζοντας το αίτημα 1,5 εκ. πολιτών για τροποποίηση της νομοθεσίας για τη ποινική ευθύνη του πρωθυπουργού, των Υπουργών και των βουλευτών.

“Αλγεινή εντύπωση όλων προκάλεσε η άδεια καρέκλα του Πρωθυπουργού και η παντελής απουσία εκπροσώπου της Κυβέρνησης και της ΝΔ. Συγκλονιστική για ακόμη μια φορά η κα. Μαρία Καρυστιανού. Ουσιαστικές οι τοποθετήσεις του προέδρου της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δ. Βερβεσού, της αντιπροέδρου ΣτΕ Μαρίας Καραμανώφ και του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ Ν. Παπασπύρου.” αναφέρει στην δηλωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και προσθέτει: “Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαστε ως κόμμα, δήλωσε στην ομιλία του ο κ. Αυλωνίτης. «Το έχουμε στις δεσμεύσεις μας, στην καθημερινότητά μας. Ο Πρόεδρος κ. Κασσελάκης το φέρνει στο δημόσιο διάλογο σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπου πραγματοποιεί ομιλίες. Δεν ξεχνάμε το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ. Αυτή τη δέσμευση μεταφέρω στην σημερινή εκδήλωση. Κι επιπλέον ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελεί θέμα τιμής να αναδειχθούν όλες οι πτυχές της προσπάθειας συγκάλυψης του εγκλήματος και να αποκαλυφθούν όλοι οι υπεύθυνοι».

Και συνέχισε: «Όσοι συμμετείχαμε ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής βγήκαμε λαβωμένοι από αυτή τη διαδικασία. Είμαστε θερμοί υπέρμαχοι της τροποποίησης της νομοθεσίας και του Συντάγματος που προσδιορίζουν τη ποινική ευθύνη υπουργών και βουλευτών. Όλοι πρέπει να δικάζονται από τον φυσικό τους δικαστή, όπως όλοι οι πολίτες. Καμία ασυλία. Βάσει αυτού επεξεργαζόμαστε την πρόταση που θα καταθέσουμε, η οποία κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: Σε αλλαγές στις διατάξεις των νόμων περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας αφενός αλλά και σε περαιτέρω τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής και φυσικά για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Υπήρξε δηκτικός για τους πολιτικούς που προσπαθούν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη από την τραγωδία που βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων, προσποιούμενοι και προσποιούμενες τους «μόνους μαχητικούς υπερασπιστές», χαρακτηρίζοντας «χολερικές αυτές τις συμπεριφορές που πρέπει να σταματήσουν». Και κατέληξε: «Είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε ενεργά το αίτημα των 1,5 εκ. πολιτών. Είμαστε μαζί σας σταθερά, εξαρχής και μέχρι την τελική δικαίωση».”

Φωτο: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI


Σχολιάστε εδώ