Μ. Χριστοδουλάκης στο “Π”: Για μια ουσιαστική αλλαγή των συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη

Μ. Χριστοδουλάκης στο “Π”: Για μια ουσιαστική αλλαγή των συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη

Του
ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανατολικής Αττικής


Οδεύουμε προς την τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή τους, τα μεγάλα θέματα που απασχολούν αυτήν τη στιγμή την ευρωπαϊκή ατζέντα παραμένουν στο περιθώριο.

Και αυτό, προφανώς, αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, η οποία επιλέγει να αγγίζει επιδερμικά τα ευρωπαϊκά ζητήματα κατά την προεκλογική περίοδο, αρκούμενη σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, με τελευταίο την επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ακρίβεια. Η εν λόγω πρωτοβουλία είναι ο ορισμός τού «too little, too late» και για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να απεκδυθεί τις ευθύνες του για την ακρίβεια, μεταθέτοντάς τες στις μεγάλες πολυεθνικές που κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας.

Επιπρόσθετα, η πρόσφατη πρωτοβουλία αποστολής κοινής επιστολής με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ για κοινή ασπίδα αεράμυνας πάνω από την ΕΕ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι η εξωτερική πολιτική και άμυνα για τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί ιδιωτική και όχι εθνική υπόθεση, χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως η οποιαδήποτε συνεννόηση με τους αρχηγούς της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης.

Πέραν αυτού, όμως, στη δημόσια ατζέντα ο έλληνας πολίτης δεν ακούει σχεδόν τίποτε που να αφορά την Ευρώπη. Σιωπή για το μέλλον του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο λήγει το 2026. Ελάχιστες αναφορές στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στο μέλλον της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και στις αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της Αναθεωρημένης ΚΑΠ. Καμία αναφορά στο μέλλον της Πολιτικής Συνοχής και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων και την ενίσχυση της κοινωνικής της διάστασης.

Μέσα σε αυτό το επικοινωνιακό και πολιτικό περιβάλλον, το ΠΑΣΟΚ αρθρώνει καθημερινά πολιτικό λόγο στοχεύοντας στην ανάδειξη θεμάτων που αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι η ακρίβεια στα αγαθά και στις υπηρεσίες, η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι μεγάλες δημόσιες υποδομές που είναι αναγκαίες για τη χώρα.

Ως ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να συζητήσουμε για όλα τα μεγάλα θέματα δημόσια και ανοιχτά προς τον ελληνικό λαό και αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate, πρόταση την οποία ο κ. Μητσοτάκης για ακόμα μία φορά άφησε αναπάντητη, επιλέγοντας να διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση μέσω TikTok και όχι μέσα από μια ζωντανή συζήτηση, από την οποία ο έλληνας πολίτης θα μπορούσε να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τις ημέρες που απομένουν θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε κάθε σπιθαμή της ελληνικής επικράτειας για να μεταδώσουμε και να πολλαπλασιάσουμε το πολιτικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας για ανατροπή των συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Ευρώπη δεν αντέχει πέντε ακόμα χρόνια πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η Ελλάδα δεν αντέχει μια κυβέρνηση που θα εξακολουθεί να κυβερνά αλαζονικά και αυταρχικά. Το βράδυ της 9ης Ιουνίου οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές σχηματίζουν προοδευτική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το ΠΑΣΟΚ, από τη θέση της δεύτερης πολιτικής δύναμης της χώρας, με ισχυρό εκλογικό ποσοστό, διαμορφώνει τις συνθήκες συγκρότησης προοδευτικής πλειοψηφίας, με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές εκλογές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ