Γ. Μαντζουράκης στο “Π”: Οργανωμένος και παθιασμένος

Γ. Μαντζουράκης στο “Π”: Οργανωμένος και παθιασμένος

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗ
Πρώην Προπονητή του Ολυμπιακού


Η στιγμή είναι μεγάλη όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο κερδισμένοι θα βγούμε ως χώρα στο μέλλον, αν εκμεταλλευθούμε αυτήν την επιτυχία.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε γιατί ήταν πιο ψύχραιμος, οργανωμένος, παθιασμένος και σωστός στο παιχνίδι του. Ο Μεντιλίμπαρ το είχε σχεδιάσει προσεκτικά και ήταν φανερό πως όσο περνούσε η ώρα και οι Ιταλοί δεν σκόραραν τόσο η ελληνική ομάδα έπαιρνε ψυχολογία και μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι που χτύπησε λίγο πριν πάμε στα πέναλτι. Θέλει και τύχη, εννοείται. Αλλά δεν φτάνει, αν δεν είσαι άψογα προετοιμασμένος, σωματικά και πνευματικά. Η έδρα έπαιξε επίσης ρόλο και τα πάντα κύλησαν όπως πρέπει.

Το ματς δεν ήταν εύκολο. Μπορεί η Φιορεντίνα να μην ανήκει στις τρεις – τέσσερις καλύτερες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος, ωστόσο, είναι πάντα δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος για τον οποιονδήποτε. Συν ότι προερχόταν από έναν χαμένο ευρωπαϊκό τελικό πέρυσι, στην ίδια μάλιστα διοργάνωση, άρα το κίνητρό της διπλασιαζόταν. Ο Ολυμπιακός, με το ηθικό στα ύψη από την πορεία του σε προημιτελική και ημιτελική φάση, όπου απέκλεισε αντιπάλους του διαμετρήματος μιας Φενερμπαχτσέ και μιας Άστον Βίλα, έφερε τον τελικό στα μέτρα του και την ώρα που το ματς πήγαινε να σβήσει το έκανε δικό του. Πολύ έξυπνο εκ μέρους του, για να μην πω ευφυές.

Μακάρι ο θρίαμβός του να βρει μιμητές. Το έχουμε ανάγκη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ