Σάρωσε και πήγε τελικό ο Ολυμπιακός!

Σάρωσε και πήγε τελικό ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εκτός έδρας του Περιστερίου με 84-71, έκανε το sweep και πήρε το εισιτήριο για την τελική σειρά της Basket League.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του: “Η πρώτη περίοδος ήταν ονειρική για τον Ολυμπιακό. Με σούπερ άμυνα, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και επιθετική κυκλοφορία ξεκίνησε με ένα σερί 14-0 και συνέχισε με την ίδια φόρα! Μιλουτίνοφ, Κάνααν, Πίτερς και Παπανικολάου (ο οποίος στο διάστημα αυτό είχε και 6 ασίστ) «φόρτωναν» με άνεση το καλάθι των γηπεδούχων, ανεβάζοντας τον δείκτη της διαφοράς στους 22π. (13-35). Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα των «ερυθρολεύκων» ήταν εντελώς διαφορετική… Κάκιστη άμυνα (απόδειξη οι 31 πόντοι που δέχθηκα), νευρικότητα, λάθη και αστοχία, επέτρεψαν στο Περιστέρι να μειώσει στους 5π. (44-49) στο 20’.

Με την επιστροφή της αρχικής 5άδας (Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Μιλουτίνοφ) η τάξη αποκαταστάθηκε. Ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα, βρήκε λύσεις στην επίθεση (κυρίως δια χειρός Πίτερς) και αύξησε τις αποστάσεις στους 17π. (56-73) στο 28’. Έκτοτε οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν σταθερά τον απόλυτο έλεγο και έφτασαν με άνεση στην τελική επικράτηση.”

Δεκάλεπτα: 13-35, 44-49, 60-73, 71-84.


Σχολιάστε εδώ