Στ. Κασσελάκης: «Στόχος μου είναι να αλλάξω τη χώρα – Η κυβέρνηση προεκλογικά είπε ψέματα στον ελληνικό λαό» (video)

Στ. Κασσελάκης: «Στόχος μου είναι να αλλάξω τη χώρα – Η κυβέρνηση προεκλογικά είπε ψέματα στον ελληνικό λαό» (video)

“Θέλω να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη για όλους, να μη μείνει κανείς πίσω” ανέφερε ο κ. Κασσελάκης

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει «ψέμματα» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην «μονταζιέρα» για το «μπάζωμα στα Τέμπη», στις προεκλογικές υποσχέσεις για «μειώσεις φόρων», κ.α.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει δημόσια στο κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθεί να την μετατρέψει σε «κοινοβουλευτικό παιχνίδι», ενώ, αναφερόμενος στο επεισόδιο με την κόρη του Νίκου Πλακιά, πατέρα θυμάτων στα Τέμπη, και την φρουρά του πρωθυπουργού, τόνισε: «Εγώ δε θα συμπεριφερόμουν ποτέ έτσι σε οικογένειες θυμάτων»¨.

Αναφέρθηκε στην οικονομία και όπως τόνισε είμαστε στον «πάτο» της Ευρώπης γιατί «έχουμε πρόβλημα στο πολιτικό μας σύστημα» και χρειαζόμαστε «μια νέα σχέση πολιτικών και πολιτών».

Κατηόρησε την κυβέρνηση για «προπαγάνδα» και «ψέματα», τόνισε πως τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, θα έδιναν μια «ανάσα» στην οικονομία 2,7 δις και τα έσοδα θα ήταν 3,2 δις από τα «αντίβαρα» που αφορούν κυρίως τα ολιγοπώλια των τραπεζών. Επιπρόσθετα, τόνισε πως το πλαφόν στα κέρδη των εταιριών ενέργειας δεν κοστίζει τίποτα στον προϋπολογισμό, ενώ θα είναι σα «φοροαπαλλαγή» για τους πολίτες.

Διερωτήθηκε πώς πληρώνει η ΝΔ τις «διαφημίσεις» τονίζοντας πως η «ανοσία» σε αυτό είναι «επικίνδυνη». Ο  ΣΥΡΙΖΑ, είπε, προωθεί μια «προοδευτική πολιτική» και αναγνωρίζει πω το 20% της κοινωνίας ευημερεί, ωστόσο το υπόλοιπο 80% «αγκομαχά».

Σημεία συνέντευξης:

Η κυβέρνηση προεκλογικά είπε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Ψέματα για το έγκλημα των Τεμπών. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπήρξε μονταζιέρα, ότι υπήρξε μυστική συνάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών για να μπαζωθεί ο χώρος, για να ρίξουν οστά νεκρών ανθρώπων σε χωράφια.

Ψέματα για τις μειώσεις φόρων. Τώρα έφεραν τεκμαρτό εισόδημα που πνίγει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.

Ψέματα για το οικονομικό δήθεν θαύμα της χώρας. Τώρα γνωρίζουμε ότι είμαστε δεύτεροι από τον πάτο σε αγοραστική δύναμη μαζί με τη Βουλγαρία και δεύτεροι από την κορυφή σε έμμεσους φόρους μαζί με τη Σουηδία.

Ψέματα για τις επενδύσεις στη δημόσια υγεία. Βλέπουμε το ΕΣΥ να καταρρέει και αποκαλεί ο υπουργός υγείας τους λειτουργούς του ΕΣΥ κάφρους και ανθρωπάκια.

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης έστειλε προεκλογικά επιστολή στην κ. Φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια, ενώ τη φιλοξενούσε πριν λίγους μήνες στο σπίτι του στα Χανιά; Δεν σκέφτηκε τότε να της αναφέρει το πρόβλημα της ακρίβειας;

Θα μας απαντήσει η κ. Φον Ντερ Λάιεν για ποιο λόγο το ελληνικό ελαιόλαδο είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα από τη Γερμανία; Θα μας απαντήσει η κ. Φον Ντερ Λάιεν για ποιο λόγο η φέτα στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή από το Βέλγιο;

Για ποιο λόγο λοιπόν τα δικά μας προϊόντα είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη; Γιατί υπάρχουν ολιγοπώλια στην τροφοδοτική αλυσίδα, από το χωράφι στο ράφι.

Είμαι στην πατρίδα μου για να προσφέρω, να είμαι χρήσιμος. Όχι για να κάνω καριέρα στην πολιτική.

Θέλω να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη για όλους, να μη μείνει κανείς πίσω.

Να αλλάξουμε τη χώρα.



Σχολιάστε εδώ