Λουκέτο στον ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο πρόεδρός του

Λουκέτο στον ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο πρόεδρός του

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

–Αλλάζει όνομα, σύμβολα, καταργεί τα όργανα – Στόχος του η αποστασία στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Αλλαγή ονομασίας, αντικατάσταση συμβόλων και ενίσχυση των εξουσιών του εκάστοτε προέδρου περιλαμβάνονται στις πολλές και ως έναν βαθμό αμφιλεγόμενες αλλαγές που σχεδιάζει ο Στ. Κασσελάκης για τον… νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Το Καταστατικό Συνέδριο, όπου αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως οι σχετικές αλλαγές, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο με προσωπική απόφαση του κ. Κασσελάκη, χωρίς να ερωτηθούν τα όργανα του κόμματος. Πρόθεσή του, επί της ουσίας, είναι να βάλει λουκέτο στον ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με τη μακρά διαδρομή του στον πολιτικό στίβο, και να στήσει ένα νέο κόμμα στα μέτρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, στα πλάνα του είναι ο εκάστοτε πρόεδρος, εν προκειμένω ο ίδιος, να έχει την απόλυτη εξουσία και ο ρόλος των κομματικών οργάνων να είναι καθαρά συμβουλευτικός. Οι αλλαγές που σχεδιάζει είναι έξω από τη λογική και την ιδεολογική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα των κομμάτων που κινούνται στον χώρο της Αριστεράς. Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσουν ισχυρές αντιδράσεις πριν και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης θεωρεί ότι μετά από ένα επιτυχές αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα έχει τη δυνατότητα και την εσωτερική στήριξη για να προχωρήσει στις αλλαγές που σχεδιάζει στη δομή και στη λειτουργία του κόμματος.

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει τον πήχη που έχει θέσει και είναι με διαφορά δεύτερο κόμμα, ο κ. Κασσελάκης σκοπεύει να απευθύνει προσκλητήριο προς τις προοδευτικές δυνάμεις για συμπόρευση και συνεργασία, με απώτερο στόχο τον εκθρονισμό της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία. Ο δρόμος του δεν θα είναι σπαρμένος με ρόδα και το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αμφίβολο, καθώς οι πιθανοί συνομιλητές και συνοδοιπόροι του αντιμετωπίζουν αρνητικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αποδέκτες του προσκλητηρίου θα είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η Πλεύση Ελευθερίας, το ΜέΡΑ25 και η Νέα Αριστερά.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει αποκλείσει κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με τον κ. Κασσελάκη, ενώ και ο τελευταίος διεμήνυσε πρόσφατα ότι δεν προτίθεται να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ εννοείται ότι δεν πρόκειται καν να μπει στη διαδικασία, καθώς διαχρονικά ακολουθεί αυτόνομη πορεία, ενώ ο Περισσός έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη τον «σκοτεινό ρόλο» που έχει αναλάβει να διαδραματίσει ο κ. Κασσελάκης στην πολιτική ζωή της χώρας.

Αρνητική θα είναι και η απάντηση της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να χαρακτηρίζει πρόσφατα τον κ. Κασσελάκη πολιτικό τουρίστα, που κάποιοι τον ξεναγούν στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Κάθε άλλο παρά θετικός για συνεργασία φαίνεται να είναι και ο Γ. Βαρουφάκης, καθώς θεωρεί ότι βασικοί… χορηγοί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ντόπιοι ολιγάρχες. Όσο για τη Νέα Αριστερά, η άρνησή της είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρόθεση του κ. Κασσελάκη είναι να απευθυνθεί στα στελέχη των πιο πάνω κομμάτων και να προσπαθήσει να τα… διασπάσει!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ