Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα θέλει να συνεργαστεί με τα αραβικά κράτη για την επίλυση hot spot ζητημάτων

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα θέλει να συνεργαστεί με τα αραβικά κράτη για την επίλυση hot spot ζητημάτων

Η Κίνα θέλει να συνεργαστεί με τα αραβικά έθνη για να επιλύσει τα hot spot ζητήματα με τρόπους που ευνοούν την τήρηση της δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης και την επίτευξη μακροπρόθεσμης ειρήνης και σταθερότητας, δήλωσε.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε ομιλία του την Πέμπτη δήλωσε πως η Κίνα θέλει να συνεργαστεί με τα αραβικά έθνη για να επιλύσει τα hot spot ζητημάτων με τρόπους που θα ευνοούν την τήρηση της δικαιοσύνης και την επίτευξη μακροπρόθεσμης ειρήνης και σταθερότητας όπως η κρίση στη Γάζα.

Συγκεκριμένα για τον πόλεμο στη Γάζα, ο Κινέζος ηγέτης είπε ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να απουσιάζει μόνιμα και ότι μια «λύση δύο κρατών» πρέπει να υποστηριχθεί σταθερά.
«Μπροστά σε έναν ταραχώδη κόσμο, ο αμοιβαίος σεβασμός είναι ο τρόπος για να ζούμε σε αρμονία και η δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη είναι το θεμέλιο της διαρκούς ασφάλειας», δήλωσε ο Σι σύμφωνα με το Xinhua news.
Απευθυνόταν στους αρχηγούς κρατών του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Τυνησίας καθώς και στους υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών του Αραβικού Συνδέσμου.

paron.gr με πληροφορίες απο το Reuters


Σχολιάστε εδώ