Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κυπελλούχος Ευρώπης – Για αυτό σε λένε ΘΡΥΛΟ!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κυπελλούχος Ευρώπης – Για αυτό σε λένε ΘΡΥΛΟ!

Το όνειρο έγινε αληθινό

Μετά από 120 λεπτά αγώνα ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στον τελικό του Conference League την Φιορεντίνα και έγραψε Ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο. Το χρυσό γκολ που έκρινε τον τελικό πέτυχε ο Ελ Κααμπί στο 116΄ της παράτασης (0-0 στα 90 λεπτά του αγώνα).

Δείτε ξανά τον εκπληκτικό τελικό που κατέληξε στον θρίαμβο του Ολυμπιακού – streaming Cosmotetv

Το ιστορικό γκολ

Το γκολ του μεγάλου θριάμβου ήρθε στο 116′, με τον Έσε, να κάνει φανταστική σέντρα από τα δεξιά και με τον Ελ Κααμπί να πετάγεται στην πορεία της μπάλας, προλαβαίνοντας τον Μαρτίνες Κουάρτα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και στέλνοντας στον έβδομο ουρανό του απανταχού φίλους του Ολυμπιακού!

ΓΚΟΛ: 116′ Ελ Κααμπί –

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28′ Ποντένσε, 94′ Γιόβετιτς, 95′ Πασχαλάκης (πάγκο), 117′ Ελ Κααμπί – 42′ Μαρτίνες-Κουάρτα, 79′ Κουαμέ, 99′ Μπιράγκι
ΚΟΚΚΙΝΗ: 
ΔΟΚΑΡΙ: 
STATS: Ο Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που συμμετέχει σε ευρωπαϊκό τελικό, μετά τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1971, αλλά η πρώτη που κερδίζει έναν τέτοιο. – Η Φιορεντίνα είναι η μοναδική ιταλική ομάδα που έχει αγωνιστεί στους τελικούς όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ μετράει 1/6 κατακτήσεις.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα (91′ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (78′ Όρτα), Ποντένσε (106′ Μασούρας), Φορτούνης (72′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (120’+2′ Ελ Αραμπί).

Φιορεντίνα (Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Μπιράγκι (106′ Ρανιέρι), Ντοντό, Μαρτίνες-Κουάντρα, Μιλένκοβιτς, Αρτούρ (74′ Ντάνκαν), Μαντραγκόρα, Μποναβεντούρα (82′ Μπαράκ), Γκονζάλες (106′ Μπελτράν), Κουαμέ (82′ Ικονέ), Μπελότι (59′ Ενζολά).

Φωτο: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)


Σχολιάστε εδώ