Εκλογές Ινδίας 2024: Τι περιμένει για τη νέα κυβέρνηση

Εκλογές Ινδίας 2024: Τι περιμένει για τη νέα κυβέρνηση

Η Ινδία στα μέσα του Ιουνίου αναμένεται να έχει νέα κυβέρνηση μετά από εκλογές έξι εβδομάδων που ξεκίνησαν στις 19 Απριλίου. Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν στις 4 Ιουνίου και οι αναλυτές αναμένουν ότι ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Τι περιμένουμε απο την νέα κυβέρνηση και ποια η οικονμία της Ινδίας

Η οικονομία της Ινδίας αναμένεται να έχει αναπτυχθεί κατά περίπου 8% το περασμένο οικονομικό έτος, ένας από τους ταχύτερους ρυθμούς μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, ανάπτυξη δεν είναι ισορροπημενη καθώς υπάρχει απόσταση απο τις πόλεις προς την αχανή ενδοχώρα.

Η οικονομία έχει “ανέβει” πέντε θέσεις και είναι η πέμπτη μεγαλύτερη στον κόσμο την τελευταία δεκαετία υπό τον Μόντι ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα την ανεβάσει στην τρίτη θέση εάν εκλεγεί. Ωστόσο, το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας παραμένει το χαμηλότερο μεταξύ των χωρών της G20.

Η S&P Global Ratings στα τέλη Μαΐου αύξησε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της Ινδίας σε «θετική» από «σταθερή», ενώ διατήρησε την αξιολόγηση σε «BBB-», λέγοντας ότι η ισχυρή οικονομική επέκταση της χώρας είχε εποικοδομητικό αντίκτυπο στις πιστωτικές της μετρήσεις.

paron.gr με πληροφοριες απο το Reuters


Σχολιάστε εδώ