Ρύθμιση για τις δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών

Ρύθμιση για τις δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών

Ενώ το ζήτημα της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών ανά την Ελλάδα παραμένει ανοικτό, η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο για τη διευθέτηση της δευτερεύουσας χρήσης εκπομπής για τους ενημερωτικούς σταθμούς. Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών προβλέπεται πως «οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της παρ. 1 μπορούν να υποβάλουν δήλωση για τη χορήγηση βεβαίωσης χρήσης δευτερεύουσας θέσης εκπομπής μέχρι την 30ή.11.2024».

Παράλληλα, αναστέλλονται όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως τώρα για το θέμα αυτό, ενώ έως την αδειοδότησή τους οι σταθμοί μπορούν να εκπέμπουν από τις δευτερεύουσες θέσεις, «εφόσον δεν προκαλούνται παρεμβολές στους διαύλους συχνοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Δημόσιας Τηλεόρασης και κάθε άλλου νομίμως λειτουργούντος δικτύου».

Για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της παραμεθορίου υπάρχουν δύο προβλέψεις. Όσον αφορά τους σταθμούς που εκπέμπουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές «αναστέλλονται κάθε είδους πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για κατά παράβαση εκπομπή από μη δηλωθείσες δευτερεύουσες θέσεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2025».

Επίσης, μέχρι και την προκήρυξη των ραδιοφωνικών αδειών, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της παραμεθορίου μπορούν «κατ’ εξαίρεση να αιτηθούν τη χρήση και δευτερεύουσας συχνότητας εκπομπής από τις νομίμως δηλωθείσες δευτερεύουσες θέσεις, αποκλειστικά για την κάλυψη της εμβέλειας του νομού που ορίζει η βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας που διαθέτουν.



Σχολιάστε εδώ