Την έκπληξη κυνηγάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την έκπληξη κυνηγάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

–Στους νέους ψηφοφόρους οι ελπίδες της Κουμουνδούρου για την «ανατροπή»

Οι τελευταίες μαζικές δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ωστόσο, όχι με ταχύτητες τέτοιες, που να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια πολιτική ανατροπή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Παρά ταύτα, ο Στ. Κασσελάκης επιμένει περί του αντιθέτου και δείχνει να πιστεύει στην… έκπληξη. «Στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη με το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά, κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Ηλιούπολη. Εμφανίζεται βέβαιος ότι ο ελληνικός θα βάλει τέλος στην αλαζονεία της κυβέρνησης και στο «άλλοθι του 41%» από την πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να αποσαφηνίσει τι ακριβώς εννοεί όταν λέει ότι «η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη» με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Θεωρεί ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να έ­χουμε πολιτική ανατροπή και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα, αν και στις δημοσκοπήσεις υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας πλέον των 15 μονάδων; Ότι υπάρχει ένα υπόγειο ρεύμα στην κοινωνία, που δεν μπορούν εντοπίσουν οι έρευνες, και αυτό θα εκδηλωθεί τη στιγμή της κάλπης;

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, όταν ο κ. Κασσελάκης κάνει λόγο για «ανατροπή», δεν αναφέρεται στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ένα αποτέλεσμα με δύο κατευθύνσεις:
Αφενός θα βάζει τέλος στην πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου θα βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι της εξουσίας. Σε… απόλυτους αριθμούς, ο κ. Κασσελάκης πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει μια «γερή σφαλιάρα» στον Κυρ. Μητσοτάκη και θα ρίξει τη Νέα Δημοκρατία κάτω από το 30%. Ταυτόχρονα, θα δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον ΣΥΡΙΖΑ και ένα ποσοστό πάνω από 20%. Κατά την άποψή του, αυτό θα συνιστά πολιτική ανατροπή και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Στην προσπάθειά του να αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες, ο Στ. Κασσελάκης θα στηριχτεί κυρίως στους νέους ψηφοφόρους: Σε αυτούς που δεν είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και τώρα αντιμετωπίζουν θετικά αυτό το ενδεχόμενο. Και στους νέους ηλικιακά.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα με 19,2% στους ψηφοφόρους ηλικίας 17 – 34 ετών, ενώ η Νέα Δημοκρατία ήταν τρίτη και πέντε μονάδες πίσω. Γεγονός που δείχνει μια γενικότερη τάση στους νέους. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι αυτών των ηλικιών είναι πιο επιρρεπείς στην… αποχή και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στις 9 Ιουνίου αντί για τις κάλπες να κατευθυνθούν προς τις… κοντινές παραλίες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ