“Τί θα πουν οι νέοι”: Μια συζήτηση νέων για τους νέους, την πολιτική και την δημοκρατία – Εκδήλωση

“Τί θα πουν οι νέοι”: Μια συζήτηση νέων για τους νέους, την πολιτική και την δημοκρατία – Εκδήλωση

Μια συζήτηση νέων για τους νέους, την πολιτική και την δημοκρατία

Ο ΚΟΣΜΟΣ, σε συνεργασία με τους Πράσινους-Οικολογία και το Βολτ Ελλάδας/Volt Greece, σας προσκαλούν στην δημόσια συζήτηση με τίτλο “Τί θα πουν οι Νέοι“, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, στις 20:00 στο Θέατρο Σφενδόνη (οδός Μακρή 4 – Μετρό Ακρόπολη).

Τί πιστεύουν οι νέοι για την πολιτική; Ποια ζητήματα τους κινητοποιούν; Θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές και τί περιμένουν από την επόμενη Ευρωβουλή; Ποιος είναι ο ρόλος των οργανώσεων νέων στην πολιτική και ποια η θέση τους αναφορικά με την δημοκρατία σήμερα; Ποιες λύσεις προσφέρουν και ποιες οι απαιτήσεις τους από το πολιτικό σύστημα;

Είσοδος Ελεύθερη κατόπιν δωρεάν Εγγραφής στο www.eventbrite.com/e/913096244447

Προσκαλούμε νέες και νέους είτε ως εκπροσώπους συλλογικοτήτων είτε ως ατομικότητες να πάρουν το λόγο, να μοιραστούν την εμπειρία και την γνώση τους, τα σχέδια και τους προβληματισμούς τους – αδιαμεσολάβητα.

Έρευνα του Open Society Foundations καταδεικνύει πως μόνο το 21% των Gen Z & των Millennials στη Γερμανία υποστηρίζουν συστηματικά τη δημοκρατία. Στη Γαλλία το ποσό πέφτει στο 14%. Σε Εθνικές Εκλογές, όπως στην Πορτογαλία, παρατηρείται μαζική στροφή των νέων προς την ακροδεξιά. Κάπου έχουμε πάει λάθος. Στεγαστικό, κράτος δικαίου, γυναικοκτονίες, κλιματική κρίση, ένα άπιαστο ακριβό ελληνικό καλοκαίρι. Οι νέες/οι σίγουρα έχουν πολλά να πουν.

Είσαι νέος/α και θέλεις να πάρεις το λόγο; Το βήμα είναι δικό σου! Δήλωσε την διαθεσιμότητα σου για την λίστα ομιλητριών/ομιλητών στο www.tinyurl.com/KosmosYouthVoice

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της σειράς δημόσιων διαβουλεύσεων για την Πολιτική και το Κλίμα που διοργανώνει ο ΚΟΣΜΟΣ με τίτλο «Τί θα πει ο ΚΟΣΜΟΣ». Κάθε εβδομάδα μέχρι τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 σας προσκαλούμε στο Θέατρο Σφενδόνη να ξεκινήσουμε μαζί μια νέα θεματική συζήτηση για το σήμερα και το αύριο της χώρας και της Ευρώπης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ