Δημήτρης Κούβελας: «Κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μας πρωταγωνίστρια σε όλες τις μορφές τουρισμού!»

Δημήτρης Κούβελας: «Κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μας πρωταγωνίστρια σε όλες τις μορφές τουρισμού!»

Οι ειδικές μορφές τουρισμού και η ανάπτυξή τους στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη συνάντηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα και της Υφυπουργού Τουρισμού κας Έλενας Ράπτη.

«Ο πολιτιστικός, ο πιο «παραδοσιακός», τουρισμός δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθεί η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, για την οποία συρρέουν ετησίως χιλιάδες επισκέπτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

Στη συνέχεια της συζήτησής τους, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο συνεδριακό – εκθεσιακό τουρισμό, με τη ναυαρχίδα της Δ.Ε.Θ. να κρατάει τα πρωτεία για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή. «Είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθούν όλες οι εκθέσεις και τα συνέδρια που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη όλο το χρόνο, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών οι οποίοι συνδυάζουν το ολιγοήμερο επαγγελματικό τους ταξίδι με τουρισμό στην περιοχή», επεσήμανε ο Δημήτρης Κούβελας.

Οι νέες δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, με την επανασύσταση της κοινής συντονιστικής επιτροπής με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναλύθηκαν με λεπτομέρεια. Ο κ. Κούβελας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για ανάδειξη της διαδρομής “Βήματα του Αποστόλου Παύλου”, καθώς αποτελεί μια δράση που ο βουλευτής Θεσσαλονίκης έχει προτείνει εδώ και καιρό στην ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Τη συνάντηση του Δημήτρη Κούβελα με την Υφυπουργό απασχόλησαν και τα θέματα της Τουριστικής Εκπαίδευσης, καθώς η αναβάθμισή της έχει αναδειχθεί σε υψηλή προτεραιότητα για το Υπουργείο. «Οι τουριστικές σπουδές υψηλής ποιότητας είναι εγγύηση για την κάλυψη περισσότερων αναγκών στον τουρισμό στη χώρα μας με επαγγελματικό τρόπο», τόνισε ο κ. Κούβελας. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη Σχολή Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη και τη σημασία να υποστηρίξουμε όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος με άρτια καταρτισμένους ξεναγούς.

Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρει για τους εργαζόμενους στον τουρισμό το χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης πρόγραμμα επανειδίκευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων (reskilling & upskilling), το οποίο αφορά και τους ήδη επί έτη απασχολούμενους στον τομέα αλλά και τους νέους. Τα σεμινάρια 7 θεματικών ενοτήτων, που έχουν λάβει χρηματοδότηση ύψους 45 εκατ. €, αφορούν περί τους 18 χιλιάδες καταρτιζόμενους, «γεγονός που αποδεικνύει το ειδικό βάρος που έχει δοθεί στην διαρκώς εξελισσόμενη τουριστική εκπαίδευση στη χώρα μας», συμπέρανε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

Τέλος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας ενημερώθηκε για την πρόβλεψη χρηματοδότησης ύψους 1 εκατ. € για τις υποδομές λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης στον άξονα Αριστοτέλους και στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης, γεγονός για το οποίο εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς εκτίμησε ότι «θα μεταμορφώσουν την εικόνα του πιο χαρακτηριστικού σημείου της πόλης μας και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που θέλουμε για τη Θεσσαλονίκη».



Σχολιάστε εδώ