Περίεργες μαζώξεις στην Τουρκία για προώθηση των διμερών σχέσεων… με όλα πληρωμένα

Περίεργες μαζώξεις στην Τουρκία για προώθηση των διμερών σχέσεων… με όλα πληρωμένα

Eίδαμε να πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη ελληνοτουρκικό φόρουμ από δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς, στο πλαίσιο των γνωστών προσπαθειών που γίνο­νταν και στο παρελθόν για την… προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Πραγματικά, θα μπορούσε να δοθεί μια απάντηση για το ποιος συμμετέχει σε αυτές τις μαζώξεις, από ποιον επιλέγονται και από ποιον χρηματοδοτούνται; Διότι, προφανώς, οι συμμετέχοντες δεν πήγαν για το διήμερο στην Κωνσταντινούπολη με δικά τους έξοδα. Εάν πρόκειται για πρωτοβουλία με κυβερνητική στήριξη, τότε εγείρεται σοβαρό θέμα, καθώς η επιλογή όσων συμμετέχουν θα έπρεπε να γίνει με διαφανή και θεσμικό τρόπο και όχι να συμμετέχουν όσοι απλώς λιβανίζουν την «προσέγγιση», ξεχνώντας τις εδαφικές διεκδικήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας.

Αν πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, και πάλι υπάρχει σοβαρό θέμα, καθώς θα πρέπει να ανακοινωθεί ποιος έχει αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία, πώς τη χρηματοδοτεί και να ξέρουμε εάν έχει και ιδιαίτερα συμφέροντα από τον κατευνασμό της Τουρκίας και τον εξωραϊσμό της επιθετικής της πολιτικής εναντίον της χώρας μας…

Ματαιοπονούν, δε, όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι… δημοσιογράφοι είναι η αιτία των εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επομένως πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση στα κείμενα ή στα ρεπορτάζ τους για να επέλθει ηρεμία στις διμερείς σχέσεις. Αυτό ισοδυναμεί με αποδοχή της τουρκικής τακτικής: Να απειλεί και να διεκδικεί και εμείς να το αποδίδουμε σε κάποιο ξέσπασμα του Ερντογάν ή στις εσωτερικές πολιτικές ανάγκες του, για να μη… διαταραχθεί το κλίμα.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ