Δ. Καφαντάρης στο “Π”: Στις 10 Ιουνίου κάνουμε restart

Δ. Καφαντάρης στο “Π”: Στις 10 Ιουνίου κάνουμε restart

Του
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
Γενικού Γραμματέα ΚΕΔΕ,
Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πύλου – Νέστορος


Τις επόμενες εβδομάδες, η χώρα θα μπει σε τροχιά ευρωεκλογών. Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση, που μας αφορά όλους, ιδιαίτερα όσους μετέχουμε ενεργά στις λειτουργίες του αυτοδιοικητικού θεσμού.

Σήμερα, το αναπτυξιακό αφήγημα των τοπικών μας κοινωνιών διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από την αξιοποίηση σημαντικών πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη.

Οι πόροι του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης αναδεικνύουν το αποτύπωμα της Ευρώπης όχι μόνο στη χρηματοδότηση πολύ μεγάλων έργων υποδομής αλλά και σε μια σειρά από κρίσιμους παράγοντες της καθημερινότητάς μας, όπως είναι, π.χ., ο ψηφιακός μετασχηματισμός των πόλεών μας, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, η ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών για τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας κ.λπ.

Οι ευρωεκλογές είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία, η οποία μας αφορά όλους. Είναι κρίσιμο για την Αυτοδιοίκηση και τους δήμους μας την επόμενη μέρα, αφενός, να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας και, αφετέρου, η φωνή της Ελλάδας να είναι πιο ισχυρή στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών σηματοδοτεί για την ΚΕΔΕ την υλοποίηση του μεγάλου εγχειρήματος που αφορά τη Μεταρρύθμιση στη Λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.

Από τις 10 Ιουνίου κάνουμε restart. Δίνουμε τη μάχη για τη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, θέτοντας πέντε άξονες προτεραιοτήτων.

Πρώτος άξονας: δήμοι οικονομικά ισχυροί και ανεξάρτητοι.
Δεύτερος άξονας: πόλεις «πράσινες», ανθεκτικές στην κλιματική κρίση.
Τρίτος άξονας: πόλεις φιλικές και ανθρώπινες, με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, με τους δήμους διαρκώς στο πλευρό όσων έχουν πραγματικά ανάγκη.
Τέταρτος άξονας: δήμοι με διοικητική αυτοτέλεια και ικανότητα, για να μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες.
Πέμπτος άξονας: περαιτέρω προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των δήμων μας, ώστε οι πόλεις μας να λειτουργούν έξυπνα, προσφέροντας στους δημότες μας ποιοτικές και χαμηλού κόστους υπηρεσίες.

Με σχέδιο, συνεργασίες και συναινέσεις και κυρίως με σκληρή δουλειά, πάμε την Αυτοδιοίκηση Μπροστά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ