Τελεσίγραφο Μητσοτάκη προς Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε, αν κι εφόσον δεν υποχωρήσουμε, υπό τον όρο ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πίσω!

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη προς Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε, αν κι εφόσον δεν υποχωρήσουμε, υπό τον όρο ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πίσω!

♣ Σκληρή κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τα εθνικά θέματα. Δηλαδή; Για το ποιος μπορεί να τα ξεπουλήσει καλύτερα;

♣ Ως αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως κυβέρνηση την εφαρμόζει πιστά, αλλά τώρα λέει ότι δικαιώνεται που είχε διαφωνήσει!

♣ Αν καταλαβαίνω καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ, που «πούλησε» τη Μακεδονία, καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν την ξεπούλησε εντελώς;

♣ Χαμός εδώ γιατί η Πρόεδρος των Σκοπίων αποκάλεσε τη χώρα της σκέ­το… «Μακεδονία». Σκέψου, δηλαδή, να την έλεγε Θησείο ή Κάτω Πετράλωνα.

♣ Δίκιο έχει ο Μητσοτάκης. Προτιμότερο να μιλάμε με την Τουρκία, παρά να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Διότι υπάρχει κίνδυνος να χρειαστεί να την… πατήσουμε! Τη σκανδάλη.

Μία – δύο φορές ακόμη να πάει ο Μητσοτάκης στην Τουρκία και βλέπω τον Ταγίπ να θέτει θέμα τουρκικής μειονότητας στο Πα­γκράτι.

♣ Καταγγέλλει τον Μητσοτάκη ο Κασσελάκης ότι παίζει τα εθνικά θέματα στα ζάρια. Ενώ αν ήταν εκείνος, από… μπιρίμπα και πάνω.

♣ Έκαναν οι Τούρκοι τη Μονή της Χώρας τζαμί και ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσφορία του. Δηλαδή, για να θυμώσει, τι πρέπει να κάνει ο Ερντογάν; Χαμάμ την Ακρόπολη;

♣ Ευτυχώς, έχουμε ευρωεκλογές και έτσι έμαθε ο Κασσελάκης κατά πού πέφτει η Κομοτηνή. Νόμιζε πως ήταν προάστιο της Λιβαδειάς!

♣ Κι άλλο ανέκδοτο: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα κατά της ακρίβειας. Και ο Παναιτωλικός θα πάρει το Champions League.

♣ Σε συνέδριο με θέμα τις φυσικές καταστροφές μίλησε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ως πρωθυπουργός, υποθέτω, όχι ως… ειδικός επί του θέματος!

Ησυχάστε! Αν γίνει πρωθυπουργός ο Βελόπουλος, θα ακυρώσει τη Συμφωνία, θα εισβάλει στα Σκόπια και θα στήσει stand με βότανα στην Οχρίδα.

♣ Ο άλλος λήστεψε περίπτερο στο Παγκράτι με την απειλή πριονιού. Άντε, και την επόμενη φορά με Black & Decker.

♣ Και γιατί, δηλαδή, να μην τάξει όλα σε όλους ο Κασσελάκης; Μήπως θα χρειαστεί να τα τηρήσει;

♣ Στον ελεύθερο χρόνο του ο Ν. Ανδρουλάκης ασχολείται, λέει, με το πινγκ πονγκ. Θα ’χει κάτι να κάνει μετά τις 9 Ιουνίου.

♣ Το να κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι σαν να βγει ο καπετάνιος του «Τιτανικού»…

♣ …και να καταγγείλει ότι το παγόβουνο οδηγούσε απρόσεκτα, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έγινε το ατύχημα.

♣ Στην UNESCO προσέφυγε η κυβέρνηση για τη Μονή της Χώρας. Λάθος! Το σωστό θα ήταν να καταφύγει στη Eurovision, καθότι η στάση της είναι γενικώς για τα πανηγύρια.

Γιατί ανησυχούν ορισμένοι που έχουν αυξηθεί οι συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στη χώρα; Είναι η μόνη περίπτωση να λυθεί το Μεταναστευτικό!

♣ «Έχω ατζέντα τετραετίας», δηλώνει ο πρωθυπουργός. Τυχερός. Εμείς ακόμη δεν έχουμε κανονίσει πού θα πάμε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

♣ Παρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε και ο αλήστου μνήμης Ν. Κοτζιάς. Αυτό είναι που λένε ο… πρώην υπουργός πάντα γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. (Ή στη σκηνή του «Δελφινάριου»…)

♣ Μετά το γερμανικό κράτος ο Βαρουφάκης σκοπεύει να μηνύσει και τον Μάρκο Σεφερλή. Για το ότι καταφεύγει σε αθέμιτο ανταγωνισμό και του κλέβει πελάτες!

♣ Δεν θέλει ο Μητσοτάκης να είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη με την Τουρκία. Προτιμά με το πιστόλι στον κρόταφο.

♣ Sorry, αλλά όλοι αυτοί που ζητάνε να κηρύξουμε τον πόλεμο στην Τουρκία στην πρώτη τουφεκιά θα έχουν φτάσει τρέχοντας… στο Λος Άντζελες.

♣ Στο μεταξύ, στο ΜέΡΑ25 κάνουν αντίσταση κατά του μετρό στα Εξάρχεια. Συγγνώμη, αλλά γνωρίζει κανείς αν μεταδίδεται με την αφρικανική σκόνη η… χαζομάρα;

♣ Άγνωστοι βανδάλισαν τον τάφο του Β. Σόιμπλε. Έχω υπόψη μου καμιά 10 εκατ. υπόπτους!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ